Reviews

Review Telenet Tadaam: dé Android tv-box

Tadaam
Voordelen
klein
Google Home compatibel
gratis in abonnement
Nadelen
nog geen Netflix
soms nog instabiel
Aanbevolen prijs: €Incl. in abonnement
Waar te koop?
Totaalscore 9
Na de lancering van Telenet Tadaam heeft het team achter de spin-in niet stilgezeten. Sinds eind februari heeft Tadaam een eigen Android tv-box.

Na een heuse campagne op sociale media die de spanning moest opdrijven lanceerde Tadaam dan uiteindelijk z’n eigen tv-box. Velen hadden het zien aankomen, maar weinig kregen de kans om meteen met de Android-box aan de slag te gaan. Deze Android-box was in principe wel de logische stap die Tadaam moest zetten. Wie een Tadaam-abonnement afsloot kreeg daar voorheen een kortingscode bij voor Coolblue. Daarmee kon je gratis de Mi Box S kopen of had je 80 euro korting op de Apple TV 4-box.

Tadaam
Internet en tv, en nu voor ‘echt’.

Tadaam: Een eigen box

Wat is die box nu eigenlijk? Om te beginnen is het de bedoeling dat je vanop deze tv-box rechtstreeks Tadaam kijkt. Er staat een dedicated applicatie van de tv-dienst op geïnstalleerd. Daardoor kan je ook gemakkelijker opnames maken en heb je een duidelijker overzicht van het aanbod op Tadaam. Je hoeft dus niet meer te streamen vanop je smartphone naar een bijvoorbeeld een Chromecast.

Tadaam
Nog geen ondersteuning voor Netflix of Prime Video.

Die tv-box is gebaseerd op Android TV en draait op Android 9. Naast de vaste Tadaam-app heb je dus nog toegang tot een heleboel extra’s. Zo kan je rechtstreeks Twitch, YouTube, het KMI en heel wat meer raadplegen. “En Netflix dan?” hoor ik je al zeggen. Inderdaad, op het moment van schrijven heeft Telenet Tadaam nog geen licentie om Netflix op zijn tv-box aan te bieden. Toen we probeerden om de Amazon Video app te installeren bleek dat ook niet te werken. En dat is best jammer. Een andere leuke extra is de ondersteuning voor Spotify. Je kan de Tadaam box nu meteen aanduiden vanuit Spotify Connect om bijvoorbeeld muziek vanop je tv te beluisteren. Voeg hem in de Google Home app toe aan je speakergroep en het plaatje is compleet. Natuurlijk alleen aan te raden als het audiosysteem in je tv een beetje degelijk is, anders gaat het geheel misschien wat schel klinken.

Conclusie

Tadaam heeft een heel sterke stap in de goede richting gezet met zijn eigen Android TV-box. Het geheel mag er zijn en is best een meerwaarde voor wie nog twijfelt om een abonnement af te sluiten. Belangrijk is wel om mee te geven dat alleen nieuwe klanten de Android-box zullen ontvangen. Bestaande klanten hebben hun korting al gehad, vandaar de redenering. Maar in principe heb je de box dan ook niet meer nodig. Wie thuis al een Apple ecosysteem heeft zal dan ook eerder de Apple TV 4 verkiezen.

ontspanningreviewsTadaam

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals