Reviews

Review Corsair Thunderbolt 3 Dock: Zoek niet verder

Corsair Thunderbolt 3 Dock
Voordelen
Veel opties
Knap design
Staat stevig
Nadelen
Prijskaartje
Vooraan geen 2e USB-C
Aanbevolen prijs: €299,99 euro
Waar te koop?
Totaalscore 9
Hoe minder poorten je in je laptop krijgt, hoe meer docks Corsair zal verkopen. Maar is dat een probleem? Nee, want de nieuwe Thunderbolt 3 Dock is echt wel een krachtpatser.

Na de fusie tussen Corsair en Elgato wisten we dat het niet lang zou duren vooraleer de twee merken in elkaar zouden smelten. Dit najaar brengt Corsair zijn allereerste Thunderbolt 3 Dock uit onder het eigen merk. Vermoedelijk met de bedoeling om merknaam Elgato stilletjesaan te doen verdwijnen. Wij kregen de eer en het genoegen om met de nieuwe Corsair Thunderbolt 3 Dock aan de slag te gaan, wij moeten alvast niets anders meer hebben!

Corsair Thunderbolt 3 Dock
Past perfect op je bureau.

Design

Wat natuurlijk meteen opvalt bij de doos is de knalgele huisstijl van Corsair. Dan weet je dat je aan goede adres bent. Je krijgt ook meteen een duidelijke blik op de dock. Redelijk breed, niet te dik maar vooral heel eenvoudig van stijl. En bovenop dat alles? Het strakke logo van Corsair. De TBT100 Thunderbolt 3 Dock is alleen verkrijgbaar in het donkergrijs maar dat is niet erg, een dock mag sowieso niet té hard opvallen vinden we. Op die manier kan je hem ongezien wegwerken op/in je bureau-opstelling.

Aan de voorkant zit een handige aan/uit-knop, rechts een eerste usb-c poort, daarnast een SD kaartlezer en tot slot een aux-poort voor wie dat nodig heeft. De belangrijkste dingen zitten dus vooraan. Achteraan dan vinden we 2x USB-A terug, een Gigabit Ethernet, 2x HDMI, de voedingspoort en een Kensington Security Slot terug.

Corsair Thunderbolt 3 Dock
Corsair Thunderbolt 3 Dock

Onder de motorkap

De Corsair TBT100 Thunderbolt 3 dock is letterlijk één kabel naar 10 connectiviteitsmogelijkheden. Met één kabeltje ben je meteen gesteld. Je kan er je Mac- of Windowslaptop mee opladen, één of twee externe monitoren aan koppelen, vooraan een hoofdtelefoon of smartphone opladen en ondertussen je Gigabit internetverbinding erdoor sleuren. Allemaal met één eenvoudige Thunderbolt 3-kabel. Begin dit jaar kon ik de kleinere Thunderbolt 3 Dock van Elgato uittesten en ik moet toegeven dat het verschil enorm is. De Corsair TBT100 is stevig, staat stabiel op je bureau en de connectiemogelijkheden zijn meer dan voldoende. Toegegeven, de Elgato-dock was een stuk kleiner, maar bengelde constant wat in het rond. Iets wat je bij deze Corsair Thunderbolt 3 Dock niet hebt.

Conclusie

Deze dock is gemaakt voor zowel Mac- als Windowscomputers en dus perfect voor iedereen die een beperkt aantal USB-C-poorten op zijn laptop heeft. De verscheidenheid aan connectiviteitsmogelijkheden is echt wel een pluspunt hier, toegegeven, je betaalt er ook voor. Maar de efficiëntie die je eruit haalt is het geld echt wel waard. Bovendien oogt hij mooi en is hij dus een knappe aanvulling op je (thuis)bureau.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business