Logitech MK295
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Muisstil
  • Leuke type-ervaring
  • Lange batterijduur
  • Sommige knoppen aanpasbaar
CON
  • Muis mist al eens een klik
  • Scrolwiel is luid
  • Geen witte variant in België

Toetsenborden kunnen al eens storend zijn, zeker als je de woonkamer deelt met je gezinsleden of in een kantooromgeving werkt. De Logitech MK295 Silent Wireless Combo lost dat probleem op, en komt bovendien met een stille muis!


Toen we het nieuws rond de lancering van de Logitech MK295 Silent Wireless Combo online zetten, kregen we meteen verschillende lezersvragen binnen. Voor veel lezers zijn bovenstaande situaties zeer herkenbaar en er is duidelijk vraag naar een muisstil toetsenbord. Toch is het aanbod niet heel groot en kom je al snel terecht bij gaming toetsenborden met stille switches (het mechanisme onder elke toets). Deze zijn meestal vrij prijzig en daarom is het goed dat Logitech nu ook een betaalbare oplossing heeft. De Logitech MK295 Silent Wireless Combo heb je immers al voor 29,99 euro.

Logitech MK295

Het toetsenbord

De vraag die we het vaakst kregen was of de MK295 ook in België beschikbaar komt in Azerty-layout en Logitech verzekerde ons dat de zwarte versie ook naar ons komt. Wil je de witte versie, dan kan je opteren voor de Franse layout. Het draadloze toetsenbord werkt op 2 AAA-batterijen die tot 36 maanden lang meegaan. Een indicatorlampje hiervoor is niet aanwezig, maar je kan wel de Logitech SetPoint-software downloaden. Hier kan je ook enkele van de knoppen bovenaan het toetsenbord aanpassen. De volumetoetsen behouden steeds hun functie, maar je kan wel de Home-knop iets anders laten doen, zoals je favoriete website openen of een programma starten. Leuk dat deze optie beschikbaar is bij zo’n budgetvriendelijke set.

Logitech MK295
De witte versie is niet beschikbaar in Azerty-configuratie.

Rechts bovenaan vind je een aan/uit-knop en Caps Lock-lampje en onderaan is er plaats voor de dongle (die ook in de muis kan), maar verder gaat het hier om een standaard toetsenbord. Het toetsenbord typt dankzij Silent Touch tot 90 procent stiller dan gelijkaardige exemplaren en dat merk je vanaf de eerste aanslag. Zet je wat lichte muziek op, dan hoor je de aanslag nog amper. Een toets indrukken vraagt wel wat meer kracht dan de premium toetsenborden van Logitech, maar we typten er zonder problemen heel deze review op. De spatiebalk is groter dan gemiddeld en dat extra contactoppervlak kunnen we appreciëren.  


De muis

De Logitech M220 muis (ook apart te koop voor 24,99 euro) maakt deze combo compleet. De compacte muis stelt je in staat om zeer precies iets aan te duiden en dat aan te klikken zonder meer lawaai te maken dan het toetsenbord. We merkten wel nu en dan een gemiste klik op en het scrolwiel is luider dan we zouden willen. Dat kan al eens storend zijn als je vaak websites navigeert of door Word-documenten scrolt. Zijknoppen ontbreken ook en daarom raden we je aan om de muis in deze set als eerste te upgraden.

Logitech MK295

Eindoordeel Logitech MK295

Wil je niemand meer storen? Dan is de Logitech MK295 Silent Wireless Combo een geweldige aankoop. Het toetsenbord alleen al is de investering waard en de muis is dan een leuke extra die zeer degelijk is bij gebrek aan beter. De set is bovendien perfect als cadeau en niet-zo-subtiele hint dat je partner of collega te veel lawaai maakt.   


Gerelateerde artikelen

Logitech MX Anywhere 3 review: Productiviteit voor iedereen en overal

De nieuwe Logitech MX Anywhere 3 stelt je in staat om waar dan ook productief te zijn. Met deze muis voor professionals bedien je tot drie apparaten en scroll je vlot door bestanden.
Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.