Jimmy JV85 Pro
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Draagbaar en niet te zwaar
  • Krachtigste motor op de markt
  • Veel accessoires
  • Stofzuigerbuis met scharnier
CON
  • Enkel opladen via muurbeugel

Met de Xiaomi Jimmy JV85 Pro maak je in de kortste tijd je hele huis schoon. Het toestel is volledig draadloos en goed voor maximaal 70 minuten stofzuigplezier.

Advertentie

Stofzuigen. Niemand doet het graag, want nog voor je begint lijkt het een hele klus te gaan worden. Je moet je veel te grote stofzuiger de trap op dragen, in alle hoekjes van de kamer kuisen terwijl de draad ongetwijfeld net te kort is, en je moet op je knieën gaan zitten om onder het bed of de kast te kunnen. Het helse lawaai dat er bij komt kijken is dan ook de druppel. 

Gelukkig is er de Jimmy JV85 Pro, een draadloze stofzuiger die geleverd komt met een uitgebreid assortiment accessoires en snel omgevormd kan worden tot een super draagbaar handmodel. Na twee weken was één ding alvast zeker: We hebben nog nooit zo vaak gestofzuigd!

Specificaties

Wat je moet weten over de Jimmy JV85 Pro, is dat hij een motor heeft van 550W en een zuigkracht van 200AW (oftewel Air Watts). Daarmee is de stofzuiger een pak krachtiger dan voorgaande modellen, tot wel 70 procent. Zo weet hij zelfs de Dyson v11 (185AW) te verslaan, wat de Jimmy JV85 Pro de krachtigste draadloze stofzuiger op de markt maakt.  

Jimmy JV85 Pro

Om zijn job zo goed mogelijk te doen, maakt de stofzuiger gebruik van een horizontaal cycloonpatroon. Deze technologie is eigen aan Jimmy en vertaalt zich in een constante zuigkracht en minder blokkades. Heb je huisdieren met lange haren, dan zal je merken dat deze zich daardoor niet rond de borstel draaien en je jezelf zo heel wat prutswerk bespaard. 

Batterijduur

Een draadloze stofzuiger heeft natuurlijk een batterij nodig. Hoe vol deze is kan je zien als percentage aan de hand van de handige LED-display. Standaard kan je kiezen tussen drie modi: Eco, Turbo en Max. Jimmy geeft een levensduur aan van 15/30/70 minuten zonder voet en 13/25/55 minuten met. In onze tests bleek deze tijd te kloppen. 

In Max-modus zie je het batterijpercentage enorm snel dalen, tot wel 5 procent per minuut. Dat lijkt enorm snel, maar je wil eigenlijk vooral in de Eco-modus stofzuigen. Deze werkt namelijk prima voor dagdagelijks stof en na 45 minuten stofzuigen hadden we nog zo’n 40 procent batterij over. Ga je voor een grondige schoonmaakbeurt van je tapijt, dan kan je al eens op Turbo of Max overschakelen. 

Jimmy JV85 Pro
Het display is eenvoudig maar doeltreffend.

Na je schoonmaakbeurt kan je de stofzuiger opladen in de meegeleverde muurhouder. Op de zijkant hiervan kan je ook je favoriete accessoires bevestigen. Opladen neemt meerdere uren in beslag, maar normaal kan je dus altijd van 100 procent batterij beginnen en dat is meer dan voldoende. We hadden wel nog graag een mogelijkheid gezien om de batterij rechtstreeks op te laden. Deze is immers verwijderbaar en zo kan je de stofzuiger netjes in de kast opbergen in plaats van hem steeds in het zicht te hebben, want hoewel de Jimmy JV85 Pro er best oké uitziet, is hij niet meteen minimalistisch te noemen.

Alle accessoires die je nodig hebt

Om je tapijt te stofzuigen komt de Jimmy JV85 Pro met een speciale tapijtborstel waardoor je de standaard stoffen borstel kan vervangen. Dat ging wat moeilijker dan verwacht, maar na even schudden kwam de rol wel los. Ons lijkt het dan ook een goed idee om hiermee te eindigen en bij de volgende kuisbeurt ermee te beginnen. 

Voor elke klus het juiste accessoire.

De accessoires stoppen daar echter niet en er zijn er best veel aanwezig. Wie had gedacht dat we over zoiets enthousiast zouden worden. In totaal zitten er 13 onderdelen in de doos. Naast de stofzuiger zelf is dat natuurlijk de klassiek (metalen) buis. Deze heeft de extra functionaliteit van een scharnier waardoor je in een hoek tot 90 graden onder een kast of bed kan stofzuigen. De stoffen borstel en tapijtroller haalden we al aan en er is ook een apart matrashoofd aanwezig voor bedden of de sofa. Verder hebben we 2-in-1 tools voor bekleding en dunne spleten en een zachte borstel, allemaal uitbreidbaar via een flexibele darm zodat ook moeilijk bereikbare plaatsen geen probleem zijn. Wil je nog extra creatief zijn (of heb je een hoge boekenkast), dan kan je gebruik maken van de verstelbare hoek. De lader, muurbevestiging en batterij maken de set compleet en alles past prima in een jute zak.

Bij vorige stofzuigers waren de accessoires een heel gedoe en kwamen ze meestal ergens in de kast, maar bij de Jimmy JV85 Pro had ik voor de eerste keer het gevoel dat ik alles uit mijn toestel haalde. Boekenplanken, fotokaders, toetsenborden en andere hoekjes en kantjes die normaal even met een doekje gedaan worden (en waarvan dus half het stof achterblijft), deed ik nu gewoon met de zachte borstel en de flexibele buis. Het gaat sneller en met de Jimmy in Eco-modus kan je ondertussen gewoon muziek luisteren. 

Jimmy JV85 Pro
Stil is geen enkele stofzuiger, maar de Jimmy JV85 Pro is zeker niet oorverdovend.

Dagdagelijkse prestaties

Stofzuigen met de Jimmy JV85 Pro is een geweldige ervaring. Het toestel is niet te zwaar en je kan makkelijk één of meerdere kamers in één keer doen zonder dat je hem even moet neerzetten. Zonder de buis is hij zelfs nog draagbaarder. De stoffen roller is prima voor (laminaat)vloeren en er bleef zelden tot nooit iets van vuil achter. Zelfs vervelende dingen zoals piepschuim verdwenen eenvoudig. Dit omdat de stofzuiger onderaan nog een extra randje heeft met fijne haartjes dat niets laat ontsnappen. De flexibele darm maakt misschien nog het grootste verschil en is een geweldig accessoire. Even de auto stofzuigen was zo geen probleem, mede ook door de draagbaarheid van de Jimmy JV85 Pro. Met 0,6 liter capaciteit is het reservoir bovendien voldoende groot en het is eenvoudig te openen en te legen. De filter (die wasbaar is) zit hierbij niet in de weg, want hiertoe krijg je toegang langs de andere kant. 

Eindoordeel

Met zijn prijs van slechts 249,99 (normaal 389,99 euro) en vele mogelijkheden is de Jimmy JV85 Pro een draadloze stofzuiger die indruk maakt. Hij heeft een batterijduur vergelijkbaar met andere toestellen op de markt, maar is krachtiger en komt met tal van accessoires. Met je stofzuiger door je hele huis rijden is dan ook verleden tijd, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. 

Interesse in de Xiaomi Jimmy JV85 Pro steelstofzuiger met scharnierbare stofzuigerbuis? Koop hem bij GeekMaxi voor 10 euro minder met code JV85PROBE!

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review Dyson V11 Absolute Extra Pro: Lock and Load

Wie een innovatieve stofzuiger wilt, kiest veelal voor een robotstofzuiger. Neem je echter liever het heft in eigen handen, dan is een draadloze steelstofzuiger een ideaal alternatief.

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here