Reviews

Razer Pro Type & Click uitgetest: stevig tikken en klikken

Razer Pro
Voordelen
Knap design
USB-C
Wit achtergrondlicht
Nadelen
Draadloze connectie valt soms weg
Aanbevolen prijs: €149 (Type), 109 (Click)
Waar te koop?
Totaalscore 8
Razer staat vooral bekend om toetsenborden en muizen voor gaming. Door deels dezelfde strategie te gebruiken heeft het een leuke Pro-serie uitgebracht.

Vaak maken mechanische toetsenborden te veel lawaai. Vooral als je nog op kantoor zou werken met de weinige collega’s die toegelaten zijn, kan zo’n luid mechanisch toetsenbord heel erg vervelend zijn. Razer heeft daar een oplossing op gevonden. Let op, het gaat hier nog steeds om een mechanisch toetsenbord. Maar het geproduceerde geluid ligt al stukken lager dan bij de rest. De Pro Type en Pro Click zijn het antwoord van Razer op een markt met gebruikers voor thuis- of kantoorwerk.

Al bij de lancering van de Razer Pro-serie was duidelijk dat het merk veel aandacht heeft gespendeerd aan het design van het toestenbord en de muis. Het oogt mooi en dat vinden wij ook belangrijk. In een zilverwitte kleur past de set naadloos op je bureau.

Razer Pro

Design

Maar laten we beginnen bij het begin. Wat maakt het design van de Razer Pro-serie? Eén van de grootste dingen waarmee de Pro Type zich kan onderscheiden van de rest is dat Razer hier alle toeters en bellen met RGB of kleurenschema’s heeft achterwege gelaten. Met het strakke witzilver kan je er ook voor kiezen om de verlichting aan/uit te zetten. Maar dat licht heeft ongeveer dezelfde kleur als het toetsenbord. Zo blijft je set ook ’s avonds Pro. Toch kan je ook bij deze serie wat extra’s instellen met het licht. Daarmee weet je dat het van Razer is, en dat moet kunnen.

Zowel de Pro Type als Pro Click zijn afgwerkt in hetzelfde wit. Het mechanisch toetsenbord heeft een stevig maar elegant grijs design. Datzelfde grijs zien we terugkomen bij de muis. Ook de muis heeft een minimalistisch design. Niet te veel toeters en bellen. Aan de zijkant zitten twee knoppen die je nog extra kan instellen, verder is het qua functionaliteiten gewoon een muis. Via de bijhorende Razer Synapse kan je tot 4 toestellen tegelijk koppelen en die knoppen hun eigen functie geven.

Razer Pro

Prestaties

Na meer dan een maand volop met de Pro Type en Click te hebben gewerkt kunnen we zeggen dat je voor een redelijke prijs, een heel degelijke set in de plaats krijgt. Door de mechanische toetsen lijkt het alsof je er bijna niet meer naast tikt en ook de muis gaat vlotjes mee. Vooral in combinatie met de Razer muismat is het geheel af.

Het enige wat ons opviel was de schijnbaar beperkte batterijduur van de Pro Type. We moesten het toetsenbord toch bijna één keer per week opladen. Gelukkig heeft Razer ervoor gekozen om de Pro-series allebei te voorzien van een USB-C. Om batterij te besparen kan je wel de verlichting uitschakelen, dan kwam je wel op ettelijke uren extra werktijd met de Pro Type. Verder is het ons duidelijk dit toestenbord is gemaakt om lang mee te gaan, dat geldt ook voor de muis. Razer heeft de Pro-series op een goed moment gelanceerd. Het is vandaag de dag enorm belangirjk geworden om op je thuisbureau ook het juiste materiaal te gebruiken.

Prijzen en beschikbaarheid

We leggen even de focus op het toetsenbord. Als je op zoek bent naar iets dat lang meegaat, dan is de Razer Pro Type echt wel zijn 149 euro waard. Als je al een goede muis hebt, is de Pro Click misschien niet meteen nodig, maar hij vult het geheel wel aan. De muis apart kost je 109 euro. Dat is niet weinig voor een muis, maar zoals gezegd, degelijkheid en ergnomie zijn twee grote pluspunten hier. De muis gaat vlot en ligt goed in de hand. Dus eigenlijk zou je niet mogen twijfelen. Het leuke aan de Pro Type is dat je echt aan het typen bent, zit je thuis? Tik er dan op los! Hij maakt genoeg geluid en is toch niet té luid zoals bij andere mechanische toetsenborden. Wij zijn alvast fan na twee maanden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business