Star Trek Picard
Bron: Trae Patton/CBS ©2019 CBS Interactive, Inc. All Rights Reserved.
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Patrick Stewart nog steeds ijzersterk
  • Geen saaie momenten in het verhaal
  • Feest van herkenning
  • Veel leuke extra's
CON
  • Maar 10 afleveringen!

Star Trek: Picard is een aanrader voor oude én nieuwe fans van de populaire science fiction reeks en daar speelt Patrick Stewart een belangrijke rol in.

Advertentie

Star Trek fans hadden in 2020 geen gebrek aan nieuwe reeksen. Op Netflix liep het tweede seizoen van Star Trek: Discovery en op Amazon Prime kon je genieten van Star Trek: Picard. Deze laatste is recent op Blu-ray verschenen, zodat je de serie nu ook zonder streaming-abonnement kan kijken, inclusief een heleboel extra’s. Wij waren alvast fan en kunnen niet wachten op seizoen 2.

Jean-Luc Picard is terug!

Zelfs als je nog nooit een Star Trek film of serie gezien hebt, is de kans groot dat je weet wie Jean-Luc Picard is. Het personage wordt gespeeld door de al even legendarische Patrick Stewart, die we ook kennen als Professor Charles Xavier uit X-men. Fans van het eerste uur kennen Captain Picard natuurlijk al sinds Star Trek: The Next Generation uit 1987. Doorheen de jaren verscheen hij ook in films zoals Star Trek: Nemesis. Picard speelt zich af twintig jaar na de gebeurtenissen uit deze film en het verleden weegt nog steeds hard door op Picard. 

Bron: Trae Patton/CBS ©2019 CBS Interactive, Inc.

Oordeel van de redactie

Star Trek: Picard wist ons van het allereerste moment meteen te boeien. Stewart neemt opnieuw de rol op van de geliefde kapitein van de USS Enterprise en doet dat nog steeds met evenveel overtuiging als decennia geleden. Net als Stewart zelf is Picard ouder en wijzer geworden en ligt de nadruk al eens vaker op denkwerk dan op actie. Nochtans ontbreekt het de serie niet aan actiescènes, waarin ook de rest van de cast de kans krijgt om zich te bewijzen. Opvallend vonden we Alison Pil die de rol van Dr. Agnes Jurati op zich neemt. De actrice bewijst na haar rol in American Horror Story dat ze geen problemen heeft met sci-fi. 

Omdat het eerste seizoen maar uit 10 afleveringen bestaat ligt de focus enorm op het verhaal. Je zal je dan ook geen moment vervelen en als fan zal je verschillende bekende namen de revu zien passeren die het geheel alleen nog maar interessanter maken.

Bovendien bevat de Blu-ray ook nog een hoop bonus features, waaronder de Short Treks: Children of Mars dat zich 15 jaar voor ST: Picard afspeelt en dient als prequel voor de serie. Je kan ook genieten van verwijderde scenes, bonus commentaar en grappige gag reels. Op zich al voldoende om voor de Blu-ray editie te kiezen zelfs als je de serie al gezien hebt. 

Bron: Trae Patton/CBS ©2019 CBS Interactive, Inc.

Wij raden Star Trek: Picard dan ook aan aan iedereen die fan is van Star Trek en zelfs aan zij die nog nooit een film of serie gezien hebben. Laat je overtuigen door Stewart en voor je het weet ben je maandenlang zoet met de vele verhalen die het universum al verteld heeft. 

Seizoen 2 van Star Trek: Picard staat gepland voor 2022. 

Het eerste seizoen kan je momenteel kopen bij Bol.com.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here