Review Philips 276B9H
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Laptop opladen via USB-C (65W)
  • Goede connectiviteit
  • 1440p en 75Hz
CON
  • Helderheid van geen 350 nits aan lage kant
  • PowerSensor geeft problemen in donkere kamers
  • Geen display voor gamers/grafici

Philips heeft onlangs zijn monitoraanbod uitgebreid met de 276B9H. Het 27 inch grote IPS-display pakt uit met een resolutie van 1440p en ondersteunt opladen via USB-C. Wij gebruikten de veelzijdige monitor een tijdlang als onze vaste werkmonitor en dit is het verdict.

Advertentie

Onze positieve ervaring met andere Philips-monitoren zagen we bevestigd. Ook bij de 276B9H is de installatie een fluitje van een cent. Dankzij de gestandaardiseerde VESA-mount (100 x 100 mm) volstaat het om de pinnen van de staander onder een schuine hoek in te klikken, waarna die muurvast aan de monitor zit. Hem op een draagarm bevestigen, is eveneens een optie. Ook aangenaam is de keuze voor fysieke knopjes, onderaan de schermrand. Dat is gewoon het meest praktische.

De voet monteer je simpelweg met de blote handen. Eén enkel schroefje is manueel vast te draaien. Aan de installatie komt geen schroevendraaier te pas. Het eindresultaat: een monitor die niet snel wiebelt en dus lekker stevig staat. De voet laten je trouwens toe om je beeldscherm in de hoogte te verstellen en schuin naar je toe te kantelen voor een aangenamere kijkhoek. Je kan de monitor zelfs helemaal op zijn kant gooien in portretoriëntatie. Dat maakt hem uitermate geschikt voor gespecialiseerde toepassingen op kantoor of in een creatieve thuisomgeving.

Degelijk display, betere connectiviteit

De gevoelige kijker zal meteen opmerken dat de beeldverversing van 75Hz iets hoger ligt dan de doorsnee 60Hz bij dit type schermen. Voeg daar nog de QHD-resolutie (1440p) aan toe en je hebt een aangenaam werkblad. De maximale helderheid valt met 350 nits wat dimmer uit. Wie regelmatig grafisch werk moet verrichten, heeft wel baat bij een helderder scherm dan dit.

Philips gebruikt ook hier zijn ingebouwde PowerSensor om de helderheid automatisch te laten bepalen, naargelang het licht in de omgeving. In minder verlichte ruimtes kan de sensor denken dat je afwezig bent en de helderheid naar beneden halen. En dat wil je natuurlijk niet. Energiebewuste gebruikers kunnen dat misschien appreciëren, maar zelf houden we het liever bij een vaste helderheid. We sparen ook graag onze ogen met een LowBlue-modus, maar hier heb je enkel een aan-uitstand, waardoor het beeld wel erg gelig wordt als je de LowBlue-modus gebruikt.

De 276B9H blinkt uit in zijn connectiviteit. Het meest opvallende is de USB-C-poort die (bijvoorbeeld) je laptop kan opladen aan 65W. Dat maakt van de monitor een uitstekend werkstation om je laptop aan te koppelen en snel aan de slag te gaan. Verder heeft hij één HDMI 1.4-poort, een DisplayPort 1.2 en vier USB 3.2-poorten aan de zijkant. Handig!

Conclusie

De Philips 276B9H is al bij al een heel praktische monitor die puike beeldprestaties biedt, dankzij de QHD-resolutie en de refresh rate van 75Hz. Om te gamen ligt de respons wel te laag en ook de helderheid is te zwak en te inconsistent voor zwaarder grafisch werk. Desondanks is de monitor een berensterk werkpaard dat de doorsnee gebruiker thuis of op kantoor in geen geval zal teleurstellen.