OnePlus-Buds-Z2
RECENSIEOVERZICHT
PRO
 • Prima geluidskwaliteit
 • Nu ook met ANC
 • Snel wisselen tussen apparaten
CON
 • Pasvorm niet helemaal optimaal
 • Zwarte case is zeer vingerafdrukgevoelig
 • Iets minder budgetvriendelijk dan de eerste generatie

Met de OnePlus Buds Z2 lanceert OnePlus opnieuw uitstekende draadloze oortjes voor een betaalbare prijs. Dit keer met ANC.

Advertentie

De OnePlus Buds Z2 volgen de eerste generatie op die eind vorig jaar verscheen in de vorm van de OnePlus Buds Z. Deze draadloze oortjes waren toen een enorme sprong vooruit op de OnePlus Buds en we prezen ze voor hun sterke prijs/kwaliteitsverhouding. Met de OnePlus Buds Z2 levert OnePlus niet meteen een directe opvolger af, maar een nieuw product met extra veel mogelijkheden. De oortjes gaan daarvoor te leen bij de eerder dit jaar gelanceerde OnePlus Buds Pro

Specificaties OnePlus Buds Z2

 • Afmetingen: 33×22.4×21.8 mm
 • Gewicht: 4.5 gram (wit), 4,6 gram (zwart)
 • Drivers: 11 mm
 • Frequentie: 20-20.000 Hz
 • Maximum volume: 98 dB
 • Impedantie: 16Ω
 • Bluetooth: 5.2, 10 meter
 • ANC: tot 40dB
 • IP55: ja
 • Aantal oordopjes: 3 paar

Vertrouwd ontwerp

De OnePlus Buds Z2 zijn vergelijkbaar in design met de vorige generatie, maar toch zijn er enkele verschillen. Aan de case merk je dat alvast niet, want we zouden het moeilijk gevonden hebben ze te onderscheiden als we niet de nieuwe Obsidian Black variant hadden ontvangen. De andere optie is het vertrouwde Pearl White. In het zwart is de case nog gevoeliger voor vingerafdrukken en we hopen stiekem dat OnePlus vaker de matte finish van de Buds Pro gaat gebruiken. De oortjes zijn zo’n vijftien procent korter dan hun voorganger, al merk je dat enkel als je ze naast elkaar plaatst. 

Hoewel het ontwerp zeer vergelijkbaar is, hadden we toch wat problemen met het dragen van de oortjes. Comfortabel zijn ze zeker, maar waar de originele Buds Z perfect in onze oren pasten, was dat hier minder het geval. We probeerden de drie verschillende meegeleverde dopjes (dit raden we iedereen sowieso aan), maar geen enkele variant was echt perfect. Dit werd ook bevestigd door de HeyMelody-app die steeds aangaf dat ons linker oortje niet goed geplaatst was tijdens de earbud fit test. Dit zorgde ervoor dat we soms een oordopje verloren, zelfs al zaten we stil op de trein. Dit zal natuurlijk variëren van persoon tot persoon.

Active Noise Cancellation

Ook nieuw bij de OnePlus Buds Z2 is ANC tot een maximum van 40 decibel. Dit vertaalt zich in twee modi: Extreme (40db) en Faint (25db), vergelijkbaar met die van de Buds Pro. Waar we bij deze laatste last hadden van een vervelende ruis, was dat hier niet het geval. Het verschil tussen Extreme en Faint is niet heel groot, maar verder wisten de oortjes vervelende achtergrondruis goed te dempen. 

De uitgebreide touch-functionaliteit van de Buds Z2 maakt het gebruik ervan ook frustratievrij. Plaats je je vinger één seconde op het oortje, dan activeer je makkelijk de omgevingsmodus. Verder is ook de touch-functionaliteit uitgebreid met dubbel en tripel tikken zodat je makkelijk je muziek kan bedienen. Tot slot kan je je vinger ook drie seconden op een oortje houden om je bluetoothverbindingen te wisselen tussen de laatste twee gebruikte apparaten. Enorm handig als je vaak wisselt tussen smartphone en laptop of tablet. 

OnePlus Buds Z2
Links de OnePlus 9 Pro met rechts de Buds Z2 en case.

De geluidskwaliteit van de Buds Z2 is prima voor draadloze oortjes in deze prijsklasse. OnePlus heeft de drivers een update van 10mm naar de 11mm exemplaren die we kennen van de Buds Pro. Er zijn ook verschillende geluidsmodi afhankelijk van je gebruik: Cinematic Movie, Immersive Music en Mobile Gaming. Het was ons echter niet helemaal duidelijk hoe deze geactiveerd worden omdat ze niet in de app getoond werden, maar vermoedelijk is dit enkel in combinatie met een OnePlus-smartphone. Gamers die de Pro Gaming Mode op hun OnePlus-telefoon inschakelen kunnen bovendien nog extra genieten van de ultra-low latency functie met een maximale vertraging van 94ms. Genieten van Dolby Atmos support kan ook, maar dat enkel in combinatie met de OnePlus 7/7 Pro, 7T/7T Pro, 8/8 Pro, 8T of 9/9 Pro en hoewel het geluid wat ruimtelijker klinkt is het niet meteen een reden om de Buds Z2 links te laten liggen als je geen OnePlus-smartphone in je bezit hebt. 

Korte vragen, korte antwoorden

Zijn de OnePlus Buds Z2 makkelijk te verbinden?

De OnePlus Buds Z2 ondersteunen Google Fast Pair, waardoor je een handige pop-up ziet verschijnen wanneer de oortjes zich voor het eerst in de buurt van je telefoon bevinden. Zeer handig. Geraak je de oortjes kwijt, dan kan je rekenen op Find My Buds.

Zijn de OnePlus Buds Z2 waterbestendig?

Net zoals bij de vorige generatie is er gezorgd voor IP55 water- en stofbestendigheid, waardoor de oortjes al eens in een plas kunnen vallen (wij zijn toch niet de enige die dit al eens voor hebben gehad?) en gewoon makkelijk afspoelbaar zijn. De case zelf is beperkt tot IPX4.

Hoe is de batterijduur?

De batterijduur van de Buds Z2 is aardig omhoog gegaan van 20 uur naar maar liefst 38 uur met ANC af en tot 27 uur met ANC aan. In ons geval voldoende voor een stedentrip van vier dagen met best lange treinritten. Flash Charge zorgt in 10 minuten al voor 5 uur luistertijd, dus op dat vlak hadden we ook geen reden tot klagen. Een korte usb-c-kabel is trouwens inbegrepen. 

Heb ik een OnePlus-smartphone nodig?

Nee, je kan gewoon de HeyMelody app van OPPO downloaden en het merendeel van de functies van de oortjes gebruiken, met uitzondering van ultra-low latency gaming en Dolby Atmos.

OnePlus Buds Z2: Het oordeel van TechPulse

Met de Buds Z2 levert OnePlus opnieuw prima draadloze oortjes af voor een betaalbare prijs van 99 euro. Op zowat elk vlak werden er verbeteringen aangebracht ten opzichte van de eerste generatie: de batterijduur is langer, er is meer touch-functionaliteit en er werd gekozen voor dezelfde 11mm drivers uit de Buds Pro. De pasvorm vonden we persoonlijk iets minder, maar jouw ervaring kan anders zijn. 


Gerelateerde artikelen

OnePlus Buds Z review: Betaalbare oortjes van topkwaliteit

Met de OnePlus Buds Z demonstreert OnePlus dat draadloze oortjes niet duur hoeven te zijn om prima geluid te produceren. Een aanrader.

OnePlus Buds in beslag genomen door Amerikaanse douane als ‘neppe Airpods’

De Amerikaanse douane heeft op de luchthaven van New York een levering valse Apple AirPods onderschept. Het waren echter OnePlus Buds.

OnePlus Nord 2 5G review: Opnieuw onklopbaar?

De OnePlus Nord 2 5G is betaalbaar en levert tegelijk krachtige prestaties. OnePlus heeft opnieuw een flagship-killer in handen.

OnePlus Watch review: Fast, smooth en sterk geprijsd

De OnePlus Watch is het eerste wearable van de smartphoneproducent dat wereldwijd beschikbaar is en maakt meteen indruk, zelfs zonder Google's WearOS.