Reviews

Trust Ody review: mag het wat stiller?

trust ody toetsenbord
Image Credit: Trust
Voordelen
Comfortabele low-profile toetsen
Draadloos of met kabel
Morsbestendig
Nadelen
Sommige toetsen zijn luider
Geen bluetooth-ondersteuning
Aanbevolen prijs: €17,99 (24,99 met muis)
Je collega’s zullen je dankbaar zijn als je naar kantoor komt met een Trust Ody-toetsenbord. Het toetsenbord is ontworpen om in stilte te werken.

Iedereen heeft op kantoor wel die ene collega die veel te luid op zijn of haar toetsenbord ramt. Het zijn die kleine ergernissen die we er weer moeten bijnemen nu we terug naar het kantoor mogen gaan. Je kan je collega’s (en huisgenoten) echter een enorm plezier doen door met een stil toetsenbord te werken. Wij typten deze review in alle stilte op de Trust Ody.

Trust Ody: het stilste toetsenbord?

Comfort voor je vingers

Qua ontwerp ziet de Trust Ody er uit als een doordeweeks toetsenbord. De rubberen behuizing mag dan sober ogen zonder kleur en franjes, maar alles is wel netjes afgewerkt. Alle toetsen die je nodig hebt, zijn aanwezig en achter de F-toetsen heb je 12 handige multimediafuncties ter beschikking. Trust wil je vooral ook van het nodige comfort voorzien om de werkdag wat aangenamer te maken. De toetsen geven een zeer fijne feedback tijdens het typen; de lichtste aanraking is voldoende om de gevraagde respons uit te lokken van het toetsenbord. Omdat er al eens gedronken en gegeten wordt boven een toetsenbord, is het goed om te weten dat Ody in principe morsbestending zou moeten zijn. We hebben nu niet met opzet gemorst op het toetsenbord om dit in de praktijk te testen, maar een paar kruimeltjes zal het toetsenbord dus wel aankunnen.

Vind je een staand toetsenbord fijner dan een liggend toetsenbord, dan klap je de voeten zo uit. Die voeten zijn voorzien van een anti-sliplaagje waarmee het toetsenbord zich vastzuigt aan je werktafel. Al die elementen bieden je een goede ondersteuning tijdens het werken en dat is wat een toetsenbord moet doen. Ons testmodel kwam met een usb-kabel, maar Trust Ody heeft ook een draadloze versie met dongle (geen bluetooth).

trust ody voetjes
Trust Ody typt aangenaam. Image Credit: Trust

Stil, maar niet muisstil

De onderscheidende factor van Trust Ody zijn de low-profile toetsen. Dit type toetsen zit lager in het toetsenbord ingebouwd waardoor je ze zachter moet indrukken. Dat produceert bijgevolg minder lawaai. Low-profile toetsenborden zien we dan ook steeds vaker verschijnen in mechanische toetsenborden om het storende lawaai te reduceren. De Trust Ody is een gewoon membraan toetsenbord, waardoor het volgens de fabrikant nagenoeg geen geluid zou mogen maken.

Dat klopt zeker voor de kleinere toetsen, maar grotere toetsen zoals de spatiebalk durven toch luidruchtig worden. Uiteindelijk hangt het geluid dat de toetsen produceren ook grotendeels af van hoe jij er als gebruiker mee omspringt. Behandel je de toetsen met zachte hand, dan zullen omstaanders je amper kunnen horen als je de Trust Ody gebruikt. Ben jij meer dan het ruwere duw- en trekwerk, dan kunnen ook low-profile toetsen geen mirakels verrichten.

Trust Ody: verdict

Trust Ody is een aangenaam toetsenbord dat je perfect ondersteunt tijdens het werken. Het low-profile toetsdesign kan veel geluid maskeren als de toetsen zacht worden behandeld, maar helemaal geruisloos kunnen we het ook niet noemen. Het toetsenbord wordt meestal samen verkocht met de gelijknamige muis die klikgeluiden reduceert. Dit totaalpakket kost je amper 25 euro. Je collega’s zullen je dankbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business