Reviews

Skullcandy Grind Fuel: stevig, maar niet heel sterk

Voordelen
Stevige bouw
Sterke bas
Mooie batterijduur
Nadelen
Audiokwaliteit wat ondermaats
Occasionele connectiviteitsproblemen
Minder goed geplaatste knoppen
Aanbevolen prijs: €99,99
Waar te koop?

Skullcandy Grind Fuel True Wireless Earbuds - Zwart

Totaalscore 7
Skullcandy levert met de Grind Fuel volledig draadloze earbuds die veel kunnen, maar ons op geen enkel vlak weten omver te blazen.

Skullcandy is al jaren een bekende speler als het op koptelefoons aankomt. Als we van het uitbreidende aanbod mogen uitgaan, lijkt het bedrijf zijn focus steeds vaker ook naar volledig draadloze oortjes te schakelen. Zo zagen we vorig jaar de Skullcandy Push Active verschijnen. Deze earbuds kwamen met een mooie reeks functies en een zeer stevige batterijduur, waardoor ze voor sporters een leuke aanwinst vormden. Slagen de Skullcandy Grind Fuel erin om hen op te volgen én ons te overtuigen? Wij gingen er voor jou mee aan de slag.

Stevige bouw

Bij het openen van de case valt je meteen op dat de Grind Fuel-earbuds geen kleine oortjes zijn. Ze zijn niet gigantisch te noemen, maar toch groter dan de gemiddelde concurrenten. Ze hebben een rechthoekige vorm met afgeronde hoeken en zijn vervaardigd uit plastic, met een rubberen membraan aan de drukknop. Vanwege hun grotere bouw zijn ze wel stevig, waardoor ze tegen een stootje kunnen. De oortjes zijn enkel in het zwart verkrijgbaar.

De earbuds zijn voorzien van een IP55-certificering. Dit houdt in dat ze in een beperkte mate beschermd zijn tegen stof en water, waardoor je ze zeker mee kan nemen om mee te gaan sporten. Er mee gaan lopen in de regen zouden we dan wel weer afraden.

De case komt in dezelfde zwarte kleur als de earbuds zelf. De case zelf is, in tegenstelling tot de oortjes, aan de meer discrete kant. Binnenin komt de case met een oranje afwerking en onderaan vier LED’s die de hoeveelheid resterende batterij van de houder aanduiden. In het begin is het wel even wennen om de oortjes terug op de juiste plaats te krijgen, maar na wat oefening lukt dat wel.

De earbuds komen met drie paar silicone dopjes in verschillende groottes. Het is wel belangrijk om ze van de juiste silicone dopjes te voorzien zodat ze goed in jouw oren blijven zitten. Vanwege hun nogal flinke bouw durven ze sporadisch wat losser komen te zitten. Dat is echter niet geheel ongewoon bij earbuds van dit kaliber. Door ze van de juiste dopjes te voorzien ben je er zeker van dat ze zo goed mogelijk in jouw oren blijven. Dit zorgt er allemaal voor dat de earbuds zeker geschikt zijn om mee te nemen naar jouw sportclub, maar bij lange loopsessies zullen ze waarschijnlijk los komen.

Op gebied van algemeen draagcomfort valt er weinig op te merken. Een van de nadelen ligt wel in het gebruik van de drukknoppen op de oortjes zelf. Omdat er met fysieke knoppen gewerkt wordt in plaats van drukgevoelige gebieden moet je steeds de earbuds goed indrukken. Dit zorgt ervoor dat je ze soms dieper in jouw oor drukt, waardoor dit wat lastig kan zijn als je ze daarna weer moet verwijderen. Knoppen aan de zijkanten was dus misschien een betere optie.

Veelvoud aan functies

Door de Grind Fuel met de Skullcandy-app te verbinden kan je allerlei bijkomende functies ontgrendelen. Zo kan je de knoppen op jouw earbuds zelf van functies voorzien, of de Stay-Aware Mode inschakelen waarmee jouw omgevingsgeluid versterkt wordt. Hiermee blijf je zowel in jouw muziek als veilig op straat.

Net als bij de andere recente draadloze oortjes van het bedrijf komt de Grind Fuel met de eigen stemassistent van de fabrikant. Met de startzin “Hey Skullcandy” heb je toegang tot allerlei features, zoals het starten of pauzeren van muziek en het opnemen van telefoongesprekken. Net als bij de Push Active is het een leuk extraatje, maar op praktisch vlak ligt het gebruik hiervan moeilijker. “Hey Skullcandy” rolt niet makkelijk van de tong, en met het beperkt aantal opties zal je hier niet snel naar grijpen. We appreciëren de moeite die Skullcandy doet, maar we hebben liever een meer elegante en functionele uitwerking dan de huidige setup.

Daarnaast komen de Grind Fuel ook zonder ANC. Vanwege hun bouw moet je ook weinig passieve ruisonderdrukking verwachten, dus de geluidsfiltratie is zeer gering. De earbuds zijn ook compatibel met de Tile-app, dus als je ze kwijtspeelt, dan vind je zo in een wip terug. Heb je een vriend die ook in het bezit is van Skullcandy-earbuds? Dankzij de Share-functie kan je tevens jouw audio met hen delen, zodat je samen naar hetzelfde nummer kan luisteren.

Naast de matige audiokwaliteit hadden we vaak te kampen met lichte connectiviteitsproblemen. De earbuds waren vrijwel onmiddellijk verbonden met onze toestellen, maar soms begonnen ze na verloop van tijd haperingen in hun verbindingskwaliteit te vertonen, en dat zonder aanleiding. Echt veel viel het niet voor, maar wel genoeg om op te vallen en je eraan te storen.

Gemiddelde geluidskwaliteit

Bij het luisteren naar de Grind Fuel valt de stevige bas meteen op. De 12mm drivers zetten goed in op de lage tonen, waardoor je hier veel slagkracht hebt en volle onderste tonen ervaart. Zelfs bij hogere volumes blijven ze vrij waarheidsgetrouw. Muziek die veel op de bas vertrouwt, zal dan ook rijk aanvoelen. Zodra de focus meer op de middelste en hogere tonen komt te liggen, merk je echter al snel op dat ze hier veel minder opvallend klinken en soms zelfs steken laten vallen. Middelste, en vooral hoge tonen kunnen in sommige nummers al snel in elkaar overgaan en modderig klinken. Dankzij de equalizer in de Skullcandy-app kan je hier wel iets van rechttrekken. Helaas is het nog altijd niet voldoende, waardoor ze op auditief vlak net een tikkeltje beter mogen halen.

Mooie batterijduur

Op gebied van batterijduur kom je met de Skullcandy Grind Fuel weinig tekort. Volgens de fabrikant halen de earbuds zelf 9 uur luisterplezier, wat met de 31 uur in de oplaadcase verlengd kan worden tot een totaal van 40 uur. De feitelijke batterijduur ligt daar niet heel ver af, maar is toch iets lager dan ze zelf stellen. Hoe dan ook is dit nog steeds degelijk en zal je niet zo snel om wat extra accusap verlegen zitten. Dit alles hangt natuurlijk ook allemaal af van het volume waarop je luistert, dus niet iedereen zal overal altijd dezelfde resultaten hebben.

Verdict

De Skullcandy Grind Fuel zijn een stevig paar earbuds die goed zitten, een sterke bas leveren en een mooie batterijduur hebben. Ze doen kortweg wat ze moeten. Daar ligt ook wel weer de beperking van de earbuds. De audiokwaliteit is niet echt geweldig en soms kamp je met verbindingsproblemen. Bovendien weten we ook nog steeds niet zo goed wat we met de eigen stemassistent van Skullcandy aan moeten. Met een prijskaartje van 99,99 euro zijn ze ook wat duurder dan het sportievere, maar verder zeer sterk vergelijkebare alternatief, de Skullcandy Push Active. Voor hun prijs zijn ze niet echt slecht te noemen, maar de kans is groot dat je er betere kan vinden met interessantere functies, en misschien zelfs voor minder geld.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business