Reviews

Samsung T7 Shield SSD review: Stevig en extreem draagbaar

Samsung T7 Shield alle kleuren
Voordelen
Razendsnelle prestaties
Robuust ontwerp
IP65 rating
Twee usb-kabels
Nadelen
Prijzig
Aanbevolen prijs: €169,99
Waar te koop?

Samsung T7 Shield 1TB USB 3.2 Gen 2 (10Gbps, Type-C) External Solid State Drive (Portable SSD) Zwart (MU-PE1T0S)

Totaalscore 8
De Samsung T7 Shield is een externe SSD met robuuste behuizing die tegen een stootje kan. Ideaal voor onderweg?

Met de T5 en T7 (Touch) wist Samsung de voorbije jaren het hart van de consument te veroveren. De externe SSD is niet alleen razendsnel, maar ook enorm compact. De T7 kreeg in onze review dan ook de titel “beste in zijn klasse” opgelegd en het feit dat we de schijf nu nog steeds dagelijks gebruiken toont dat we het bij het rechte eind hadden. Een ongeval is echter snel gebeurd en dat moet ook Samsung gedacht hebben, want het brengt de T7 Shield op de markt. 

T7 shield zwart

Zwaarder, maar extra stevig

Het gaat om het vertrouwde product, maar dan met een stevige behuizing die een val van drie meter kan weerstaan en jouw data beschermt tegen water (IP65) en stof. Omdat de aluminium behuizing van de T7 Shield voorzien is van een extra laag rubber meet de SSD 88x59x13 millimeter ten opzichte van de 85x57x8 millimeter van de T7. We appreciëren natuurlijk minimalisme, maar het verschil stoort ons absoluut niet. Integendeel zelfs, want zo’n rubberen behuizing zorgt ervoor dat de schijf minder snel wegschuift zoals de T7 dat wel eens durft doen. De T7 Shield weegt 98 gram en dat helpt natuurlijk ook. Aardig meer dan de 58 gram van zijn voorganger. 

T7 blauw beige zwart

Samsung heeft gekozen voor een usb-c-poort en voorziet bovendien een extra usb-a-kabel, zodat je de SSD met elk type toestel kan gebruiken. Dat is inclusief smartphones, tablets en gameconsoles. De Samsung Portable Android-app is makkelijk te installeren, al herkende de software de T7 Shield niet op onze Xperia 1 III. We vermoeden dat dit eerder een probleem was met de toestemming van de smartphone dan de SSD zelf. Op de OnePlus 10 Pro ging alles vlot en konden we meteen ons wachtwoord ingeven. Ook op PC duurt het maar enkele seconden om je data te unlocken. Een vreemde T7 bug waarbij de software zeer klein werd getoond op schermen van hoge resolutie lijkt ook opgelost. Een wachtwoord is niet nodig, maar je doet er goed aan gebruik te maken van de AES 256-bit hardware encryptie om je bestanden te beschermen. 

High-end prestaties

Samsung weet steeds opslag af te leveren met snelheden die dicht bij wat geadverteerd wordt liggen. In dit geval is dat een leessnelheid van 1050 MB/s en schrijfsnelheid van 1000 MB/s over USB 3.2 Gen 2. Om het maximale potentieel te bepalen verbonden we de SSD met een USB 3.2 Gen 2×2-poort en hier wist de T7 Shield zichzelf te overtreffen met cijfers van 1092 MB/s en 1052 MB/s. Zeer indrukwekkend met andere woorden. Kijken we naar de random resultaten, dan zijn deze ook nog steeds zeer goed te noemen. Je ziet vaak fotografen en content creators naar dit soort robuuste opslag grijpen en zij zullen tevreden zijn dat zowel grote videobestanden als een verzameling foto’s makkelijk overgezet kunnen worden. 

benchmark resultaten
De resultaten van de T7 Shield in CrystalDiskMark 7.0.0.

Stevig geprijsd

De T7 Shield is beschikbaar met een capaciteit van 1TB en 2TB en dat in de kleuren beige, blauw en zwart. Opvallend hier is de afwezigheid van een kleiner model van 500 GB. 1 TB heb je voor de prijs van 169,99 euro, 2 TB voor 319,99 euro. Op het moment van schrijven is dat zo’n 55 euro meer dan de gewone T7 en dat vinden we best veel aangezien deze laatste ook al schokbestendig is tot 2 meter. Hetzelfde geldt voor de SanDisk Extreme Portable die er nog een IP55 rating bovenop doet en zo een prijsbewuster alternatief is. 

Samsung T7 Shield: Kopen of niet?

Samsung concurreert in dit geval met zichzelf door buiten extra bescherming niets nieuw aan te bieden tegenover de originele T7. Beide modellen zijn razendsnel en compact te noemen en kunnen tegen een stootje. De extra bescherming en IP65 rating is natuurlijk welkom, maar niet iedereen zal er de extra kost van bijna 50 procent voor over hebben. Omdat T7-reeks de populairste externe opslag van Samsung is, verwachten we wel dat de T7 Shield vrij snel in prijs zal dalen. 

opslagsamsungsliderssd

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN