Reviews

Teufel Real Blue NC review: ruisonderdrukking met flinke batterij

teufel real blue nc hoofdtelefoon
Image Credit: Teufel
Voordelen
Makkelijk mee te nemen onderweg
Vlotte bediening
Tot 50 uur batterijduur
Zuivere audio met ANC
Goede kwaliteit microfoon
Nadelen
Teufel-app niet zo uitgebreid
Flauwere bas
Aanbevolen prijs: €229,99
Waar te koop?

Teufel REAL BLUE NC (2020) | Bluetooth active noise cancelling koptelefoon

Totaalscore 8
De Teufel Real Blue NC hoofdtelefoon heeft terecht veel noten op zijn zang. Niemand komt tussen jou en je favoriete muziek.

Deze vernieuwde versie van de Teufel Real Blue NC hoofdtelefoon kreeg een gestroomlijnder ontwerp, verfijndere audiotechnologie en een grotere batterij. Zo wil Teufel je in staat stellen om thuis en onderweg nog meer te kunnen genieten van je favoriete muziek. Met de zomervakantie in aantocht is een draadloze hoofdtelefoon met ruisonderdrukking een goede investering. Want of je nu op reis gaat met het vliegtuig, de trein, de auto of gewoon eens graag in je tuin zit zonder gestoord te worden, een goede hoofdtelefoon creëert in elke omgeving een muzikale bubbel waar je muziek kan beleven. We onderzoeken of de vernieuwde Teufel Real Blue NC een aangename reisgezel is

Teufel Real Blue NC: wat vinden we ervan?

Design

Teufel nam het ontwerp van de Real Blue NC wat onder handen om het geheel wat slanker en eleganter te doen ogen en dat is ook gelukt. Verder houdt Teufel het vooral zeer klassiek zonder al te veel toeters en bellen zodat je helemaal kan opgaan in de menigte wanneer je muziek afspeelt. Zoals je zou verwachten is de hoofdtelefoon in het blauw te verkrijgen, maar je kan ook voor de klassiekere kleuren wit en zwart kiezen. De hoofdkussens zijn zacht en bieden comfort, maar omdat ze je oren helemaal omsluiten kunnen ze wel warm beginnen aanvoelen als je een paar uur aan één stuk door luistert. Handig is dat je de oorstukken makkelijk kan inklappen om de hoofdtelefoon in je tas op te bergen.

De hoofdtelefoon zit comfortabel op je oren. Image Credit: Teufel

Muziek luisteren zonder gedoe

Het bedienen van de hoofdtelefoon verloopt via enkele fysieke knoppen die je aan de oorkleppen vindt. Je hoeft dus niet te draaien aan de oorkleppen en de juiste gebaren te memoriseren. Aan je linkeroor zit de aan/uit-knop en rechts heb je de ANC-knop. Daarboven vind je nog een derde knop die het volume regelt en als pauzeknop fungeert. De knop is zeer goed bereikbaar met je duim en de bediening loopt ook vrij vlot. Eventueel had Teufel nog een control kunnen inbouwen om nummers door- en terug te spoelen. Dat moet je dus nog altijd met je smartphone doen.

Muziek luisteren gaat vlot en zonder gedoe. De hoofdtelefoon ondersteunt Bluetooth 5.0 en de verbinding met je smartphone is in een ogenblik gelegd. Gelukkig maar, want tijdens het verbinden jaagt de hoofdtelefoon een irritant deuntje door je oren dat je ook niet kan uitzetten. Daar voegt Teufel ook nog ondersteuning voor AAC en aptx zodat de muziek aan cd-kwaliteit zou moeten woeden doorgegeven in je oren. De verbinding hield bij ons altijd goed stand en blijft tot een afstand van 10 meter behouden zonder enig kwaliteitsverlies. Laat bluetooth je toch even in de steek, dan heb je met een meegeleverde usb-c kabel en AUX-kabel nog een fysiek alternatief achter de hand.

Audiokwaliteit en ruisonderdrukking

Om de audiokwaliteit te beoordelen is het eens interessant om te kijken wat er in de oorkleppen zit. We gaan de hoofdtelefoon nu niet letterlijk openbreken, maar op de website toont Teufel de anatomie van de Real Blue NC. Een koper gelaagde aluminiumspoel en een geventileerde achterkamer moeten de muziek zo natuurlijk mogelijk laten klinken zonder vervormingen. Een geluidsleider geeft het geluid geproduceerd door de 40 mm driver die achter elke oorklep zit wat extra kruiding. De tonen die door de oorkleppen komen klinken loepzuiver en warm. Liefhebbers van een diepe bass te ervaren zullen wel de ‘Bass Boost’ moeten aanzetten via de app, want standaard klinkt die wat flauwtjes in vergelijking met andere hoofdtelefoons (ook binnen dezelfde prijsklasse).  

De naam van de hoofdtelefoon verwijst naar de noise-cancelling functies dus we verwachten dat deze dan wel op punt staat. De ruisonderdrukking is hybride wat betekent dat je een combinatie hebt van passieve en actieve ruisonderdrukking. Passieve ruisonderdrukking zit in het gesloten ontwerp van de oorkleppen die je oren als het ware afschermen van de buitenwereld. Dat houdt al een beetje ruis tegen, maar onvoldoende voor drukke openbare plaatsen. Daarvoor doe je beroep op de actieve ruisonderdrukking die je via de daarvoor bestemde knop aan/uit zet. De actieve ruisonderdrukking werkt meer naar behoren, maar zal ook niet alles filteren. Naast een ANC-modus heb je ook een Transparency-modus die je alert moet houden voor het verkeer. In welke modus je aan het luisteren bent wordt via een kleurlampje getoond op de hoofdtelefoon, maar het verschil zal je tijdens het luisteren veel duidelijker merken.

Teufel pakte voor deze koptelefoon ook de kwaliteit van de microfoon aan met de integratie van Qualcomm cvc-technologie. Een nodige verbetering aan de hoofdtelefoon, aangezien we onze headsets nu veel meer gebruiken om mee te bellen. Of je nu telefonisch een oproep antwoord of de hoofdtelefoon aansluit voor een Teams/Zoom-call, Real Blue NC zal je perfect ondersteunen tijdens het gesprek.

Batterijduur

De batterij kreeg een flinke upgrade naar 700 mAh. Volgens Teufel kan je daarmee tot 55 uur onafgebroken naar muziek luisteren. Dat klinkt op papier zeer indrukwekkend en in de praktijk wijkt de effectieve batterijduur ook niet zo ver af van wat beloofd wordt. Zonder het inschakelen van de ANC-functies zal je ongeveer tot 50 uur halen; waarmee de Teufel Real Blue NC zichzelf de batterijkoning onder de hoofdtelefoons mag noemen.

Het aanzetten van de ANC heeft natuurlijk wel een grote impact op de batterijduur. Op de website noemt Teufel een maximale batterijduur van 41 uur met ANC, die in de praktijk eerder tussen de 35 à 40 uur ligt. Maar we klagen niet, want dat is nog steeds zeer goed in vergelijking met de concurrentie. Na twee a drie uurtjes opladen is de batterij weer vol.

Teufel Headphones

Elke hoofdtelefoon komt tegenwoordig met een app en dat is voor de Real Blue NC de Teufel Headphones-app. Qua functionaliteiten is die eerder beperkt in vergelijking met de gelijkaardige apps van bijvoorbeeld Sony en Philips maar je kan er wel enkele leuke dingen mee doen. De equalizers kan je bijstellen om wat extra bass of treble toe te voegen en sommige muziekgenres hebben een aangepaste modus die naar de juiste mix op zoek gaat. Heb je twee hoofdtelefoons van Teufel liggen, dan kan je die via de ShareMe-functie aan elkaar koppelen om samen naar elkaar te luisteren.

Screenshot van de Teufel Headphones app.

Teufel Real Blue NC: eindverdict

Ben je op zoek naar een kwaliteitsvolle en betaalbare hoofdtelefoon, dan zit je met de Teufel Real Blue NC goed gebeiteld. De hoofdtelefoon biedt hoogstaande audio en dankzij het buigzame ontwerp en lange batterijduur is hij ook de ideale metgezel om mee op reis te nemen. Om mee te doen met de meest premium hoofdtelefoons op de markt genre Sony WH-1000XM5, Apple Airpods Max en Bose QuietComfort 45 komt hij net iets te kort, maar in de klasse daaronder behoort de Teufel Real Blue NC bij de uitblinkers.

Dealtip: de Teufel Real Blue NC is te verkrijgen voor 189,99 euro in plaats van 229,99 euro (via de webshop van Teufel).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business