Reviews

Lenovo Yoga Slim 7 Pro X review: work hard, play hard

Yoga Slim 7 Pro X
Voordelen
Knappe behuizing
Razendsnel en top voor multitasking
Wordt nooit te warm dankzij prima ventilatie
Nadelen
Glanzend display kan licht weerspiegelen
Geen HDMI-poort
Klep is gevoelig voor vingerafdrukken
Aanbevolen prijs: €1.994,05
Waar te koop?
Totaalscore 9
De Lenovo Yoga Slim 7 Pro X beweert een laptop te zijn die razendsnel multitasken kan combineren met een aardig vleugje video en gaming. We gingen na of het merk die beloftes kan inlossen.

Lenovo positioneert zijn Yoga-lijn net tussen de productiviteitslaptops van de ThinkBook-reeks en de Legion-gaminglaptops. De Yoga Slim 7 Pro X is voorzien van een snelle Intel i7-chip van de 12de generatie, een SSD van 512 GB of 1 TB, 16 of 32 GB snel LPDDR5-RAM en je kan hem configureren met een NVIDIA GeForce RTX 3050 grafische kaart. Wie dat wil, kan ook touchbediening voor het display als optie aanduiden, maar ons testtoestel beschikte daar niet over.

Ontwerp en materiaalkwaliteit

Van Lenovo-laptops zijn we intussen gewend dat ze er gelikt uitzien en stevig aanvoelen. Dat geldt ook helemaal voor de Yoga Slim 7 Pro X. De aluminium randen geven de laptop een hoogwaardig gevoel en ook de kunststoffen bodem en klep voelen best premium dankzij het mooie materiaal, dat een matte metaal-look heeft. Ons Dark Teal exemplaar (je kan hem ook in het Cloud Grey krijgen) was jammer genoeg wel gevoelig voor vingerafdrukken, maar dat geldt natuurlijk voor de meeste laptops. Het chassis buigt niet mee en zo krijg je echt wel het gevoel dat je kwaliteit in handen hebt. Het scherm heeft een diagonaal van 14,5 inch en de lichtste variant van de Yoga Slim 7 Pro weegt amper 1,45 kg. Met zijn 15,9 x 328 x 221,4 mm past hij makkelijk in je rugzak. Bovendien is de usb-c-stroomadapter van 100 W een van de kleinsten die je zal zien.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro X
Lenovo Yoga Slim 7 Pro X

Ook over het toetsenbord zijn we te spreken. De toetsen hebben immers de bij Lenovo vertrouwde ronde onderrand, die aan een smiley doet denken. Ondanks dat de toetsen niet heel diep naar beneden gaan als je ze indrukt, zit het Fingerschpitzengefühl goed. Aanslagen worden goed geregistreerd, en ook wanneer je een mechanisch toetsenbord gewend bent, werkt het prettig. Typen blijft ook voor langere periodes comfortabel. Daarbij word je geholpen door de achtergrondverlichting, die je naar wens kan dimmen. Het touchpad is lekker groot en de gevoeligheid is uit de doos prima. Ook knijp- en scrolbewegingen gebeuren zoals je zou verwachten.

Connectiviteit & audio/video

Tegenwoordig laten compactere laptops de klassieke usb-a-poorten al eens vallen, zodat je op usb-c bent aangewezen en soms nog met adaptertjes moet werken. Gelukkig heeft de Yoga Slim 7 Pro twee USB-A 3.2 Gen 1-poorten, eentje links en eentje rechts. Verder voorziet Lenovo nog netjes in voldoende connectiviteit via twee usb-c-poorten links. Die hebben bovendien alle functies: data, laden én display-out. De laptop heeft geen SD-kaartlezer en heeft ook geen HDMI-poort, al zal je die laatste niet missen, aangezien je via usb-c een monitor kan verbinden.

De Yoga Slim 7 Pro heeft een degelijke webcam gekregen, met een Full HD-resolutie van 1080p. De kwaliteit is goed, al blijf je afhankelijk van de lichtkwaliteit in de kamer. Bij weinig licht wordt het beeld onvermijdelijk wat korreliger, maar in goede omstandigheden kom je scherp in beeld. Wil je toch even wat privacy, dan is er aan de rechterzijde van de laptop een schuifregelaar om de webcam uit te zetten, een leuke feature. De webcam werkt trouwens met Windows Hello, zodat je via gezichtsherkenning kan inloggen.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro X

Wie nog graag gebruikmaakt van een bedrade hoofdtelefoon, kan dat via de 3,5-mm-poort. Maar heb je geen hoofdtelefoon bij je, dan kan je nog altijd terugvallen op de (voor een laptop) uitstekende speakers van Harman. Die leveren beide 2 W aan vermogen, met een sterk volume, aardige middentonen en een bovengemiddelde bas als resultaat.

Display & prestaties

Op het 14,5 inch grote display (met een beeldverhouding van 16:10), komt de 3K-resolutie van 3072 x 1920 pixels mooi tot zijn recht. Het IPS-paneel zorgt voor een mooie kleurweergave en prima kijkhoeken. Het is ook bijzonder helder, want de 400 nits die Lenovo voorschrijft, haalt de Yoga Slim 7 Pro X met gemak. Misschien wel de voornaamste feature is de hoge refresh rate van 120 Hz. Die moet je zelf wel even activeren, want uit de doos draait de laptop aan een batterijvriendelijkere 60 Hz. Het enige nadeel is dat ons exemplaar een glossy display had, en we bij fel zonlicht wel wat last hadden van weerspiegelingen. De hoge beeldverversing ondersteunt ook NVIDIA G-Sync. En dat is leuk om te gamen. Want voor alle duidelijkheid: met een i7-chip van de 12de generatie, LPDDR5 RAM en vlotte SSD (PCIe Gen 4) is dit een bijzonder vinnig ding.

Ook om na de werkuren een potje te gamen, kan de Slim 7 Pro best dienen. Als je wat met de settings speelt, is het bij de meeste veeleisende games, zoals Far Cry 5 of Cyberpunk 2077 wel mogelijk om een meer dan degelijke framerate te behalen. Het sterke punt van dit toestel is ongetwijfeld zijn uitstekende ventilatiesysteem. De laptop zal niet snel oververhitten, waardoor de snelheid van de chip gegarandeerd blijft. Daardoor kan je de laptop ook probleemloos op je schoot gebruiken, als de situatie daarom vraagt.

Lenovo Yoga Slim 7 Pro X

De batterij van 79 Whr, tot slot, levert genoeg jus om ruim 8 uur lang eenvoudige taken te verrichten, met de refresh rate ingesteld op 120 Hz. Zet je die op de standaard 60 Hz, dan kom je nog een paar uur langer toe. En raak je toch zonder sap, dan volstaat ruim 1,5 uur in de stekker, dankzij de snelle lader met een vermogen van 100 W.

Eindoordeel

Weinig laptops combineren uitstekende multitasking voor productiviteit met de mogelijkheid om aan beeldbewerking te doen of een veeleisende game te spelen. Om de Lenovo Yoga Slim 7 Pro X op dat niveau te krijgen moet je wel heel wat optionele vakjes aankruisen en zo jaag je de basisprijs van 1.329,05 euro al snel omhoog tot 1.994,05 euro (zoals wij hem testten). Toch vinden we die meerprijs gerechtvaardigd, omdat je een mooi, krachtig toestel in handen krijgt dat je als een sneltrein door je werkdag laat zoeven, én van je favoriete entertainment doet genieten.

laptoplenovoslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals