Reviews

SanDisk Professional G-DRIVE ArmorLock SSD review

SanDisk Professional G-DRIVE ArmorLock SSD
Voordelen
Stevige behuizing
Beveiliging via bluetooth
Meerdere gebruikers toevoegen
Nadelen
Prijzig
Werking afhankelijk van USB-aansluiting
Aanbevolen prijs: €254
Waar te koop?

SanDisk Professional 1TB WW G-Drive ArmorLock SSD

Last Amazon price update was: 20 juni 2024 18:35 18:35
Totaalscore 8
Een externe SSD die je kan beveiligen met je smartphone via Bluetooth? Dat is de SanDisk Professional G-DRIVE ArmorLock SSD.

Dat SanDisk stevige en veilige harde schijven maakt, dat weten we al langer. Denk bijvoorbeeld maar aan de SanDisk Professional G-Drive ArmorATD die we vorig jaar al een keer reviewden voor Shoot. De SanDisk Professional G-DRIVE ArmorLock SSD zit echter een beetje anders in elkaar.

Specificaties SanDisk Professional G-DRIVE ArmorLock SSD

  • Capaciteit: 1TB, 2TB, 4TB
  • Interface: USB 3.2 Gen 2
  • Connector: USB-C
  • OS: Windows 10+, macOS 10.15+
  • App: macOS 10.15+, iOS 15+; Android 11.x+

Snelle SSD

Eerst en vooral gaat het hier niet om traditionele HDD, maar om een SSD. Dit maakt de schijf een pak sneller, zodat ze ook gebruikt kan worden voor dagdagelijkse bestandsoverdracht en niet enkel voor het maken van een back-up van bestanden die je niet vaak nodig hebt. SanDisk kondigt op hun website een lees en schrijfsnelheid van 1.000MB/s aan. Bij een sequentiële bestandsoverdracht (grote bestanden) zagen we dit ook in onze tests terug en ging de gemeten snelheid zelfs hoger, met een leessnelheid van 1.066 MB/s en een schrijfsnelheid van 1.020 MB/s in CrystalDiskMark.

Met Bluetooth en app

We zagen in het verleden al externe opslag die aangesloten kan worden op je telefoon en extra beveiligd is met een wachtwoord via een app. We mochten echter niet eerder opslag testen die via bluetooth beveiligd kan worden. Het hele process is zeer eenvoudig. Het enige dat je moet doen is de Armorlock app downloaden voor je smartphone en deze verbinden met de opslag. We ondervonden hier weinig problemen mee en de installatie ging zeer vlot. We liepen alleen tegen enkele problemen aan toen we de SSD aansloten op een oudere USB-poort en geen verbinding konden maken via bluetooth. Mogelijk had de schijf hier niet genoeg stroom voor. Wanneer er wel correct wordt verbonden, volstaat een druk op het slotje in de app om de SSD te unlocken.

Formaat

Deze G-DRIVE ArmorLock heeft heel wat sterke eigenschappen, maar compactheid is daar geen van. Met afmetingen van 134 mm x 82 mm x 19 mm neemt de SSD best nog wat ruimte in en het gewicht van 200 gram is hetzelfde als dat van de gemiddelde smartphone. Dat ontwerp zorgt op zijn beurt wel voor water en stofbestendigheid en wordt bevestigd met een IP67 rating. 

SanDisk Professional G-DRIVE ArmorLock SSD

Prijs

Verwacht voor deze professionele opslag wat meer te betalen dan voor een traditionele externe SSD. Beveiliging komt nu eenmaal niet goedkoop. Zo betaal je voor 1 TB al snel 254 euro, terwijl je voor 2TB 445 euro betaalt en maar liefst 760 euro voor 4 TB. Zeker niet geschikt voor iedereen dus en een exemplaar van 500 GB had nog wel handig geweest voor zij met een kleiner budget.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business