Reviews

Trust Trezo-set review: zacht typen aan een zachte prijs

Trust Trezo set toetsenbord muis review
Voordelen
Vlotte draadloze verbinding
Goed geprijsd
Nadelen
Toetsenvorm is niet voor iedereen
Niet elke toets is even stil
Aanbevolen prijs: €39,99
Waar te koop?

Trust Trezo Ensemble Clavier Souris sans Fil, Configuration AZERTY Français, Conception Durable, Clavier Silencieux et Ergonomique, Batterie Longue Durée 48 Mois, 2.4 GHz, PC, Portable, Ordinateur

Last Amazon price update was: 12 juni 2024 19:19 19:19
Totaalscore 7
Het Trezo-toetsenbord en de bijhorende muis zouden de stilste zijn die het merk ooit heeft uitgebracht. Maar is dat echt zo?

Sinds we terug meer op kantoor werken, wordt het weer belangrijker dat de werkomgeving niet te luidruchtig is. Een luid toetsenbord van een collega wordt daarom niet echt gewaardeerd. Trust tracht dat probleem te verhelpen met de Trezo-set, bestaande uit een toetsenbord en muis. Volgens de producent is de Trezo het stilste toetsenbord dat ze ooit hebben uitgebracht. Of dat ook zo is, en of de set verder fijn is om mee te werken, ontdek je in deze review.

Ontwerp en installatie

Voor we naar het typcomfort en -volume gaan kijken, moeten we het eerst over de lay-out van het Trezo-toetsenbord hebben. Die is vrij vanzelfsprekend: een volledig toetsenbord met een numeriek blok en een reeks functie- en mediatoetsen bovenaan. De functietoetsen werken alvast vlekkeloos op een Windows-apparaat. De hele set is van (85% gerecyleerde) kunststof gemaakt, maar voelt niet per se goedkoop of breekbaar aan.

Het toetsenbord en de muis zijn beiden draadloos. Er is één ontvanger om ze beiden te gebruiken, die vind je terug in de muis zelf. De installatie ervan gaat zo vlot als maar kan: ontvanger aansluiten via een usb-poort, batterijen in de set stoppen, de schakelaars aanzetten en klaar is kees.

Trust Trezo set toetsenbord muis typen review

Typen

Het moet gezegd worden: de toetsen zijn waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd. Ze hebben geen curve en staan vrij dicht op elkaar, waardoor je tijdens het typen al snel een letter ernaast zit. Dat is echter een kwestie van persoonlijke voorkeur; misschien zijn vlakke toetsen voor jou wel comfortabeler. Per ongeluk op een verkeerde toets tikken kwam in onze ervaring iets vaker voor dan bij andere toetsenborden, maar ook niet vaak genoeg dat het een grote ergenis werd.

Dan komen we aan bij het uithangbord van dit product: het stille typen. Bij ons reviewexemplaar werd een decibelmeter geleverd om de proef op de som te stellen. Vergeleken met het toetsenbord dat gebruikt werd voor we de Trezo reviewden, was het slechts een verschil van enkele decibels. Op gehoor klinkt het toetsenbord zeker niet luid, maar ook niet aanzienlijk stiller dan andere toetsenborden op de redactie. Enkele toetsen klinken wel luider in vergelijking met de normale lettertoetsen. Dan hebben we het vooral over de backspace- en enter-toets. Als je erop let, valt het verschil in volume op, maar het is verder verwaarloosbaar. Kort samengevat lijkt het er niet op dat Trust heeft gelogen over de stilte, maar het typen verloopt ook niet muisstil.

En de muis?

Bij het Trezo-toetsenbord hoort ook nog een muis. Die is vlot in het gebruik, zowel voor rechts- als linkshandigen. De muis is heel licht. Dat is handig, maar kan ook als goedkoop ervaren worden, afhankelijk van hoe je het bekijkt. De gebruikservaring zelf is wel heel vloeiend. Opmerkelijk is dat de muis een extra knop heeft om de snelheid van de cursor te verhogen. Tijdens het testen kwamen er echter geen praktische situaties naar voor waarbij zo’n knop handig zou zijn.

Eindoordeel

Hoewel we persoonlijk niet de grootste fan waren van hoe de toetsen aanvoelden, is de Trust Trezo-set meer dan degelijk. Voor 39,99 euro tezamen doe je met het toetsenbord en de muis eigenlijk een heel goede aankoop. Van je collega’s zal je zeker geen klachten horen over het lawaai dat je toetsenbord maakt.

Wil je kans maken om een Trezo-set te winnen? Dan kan je nog meedoen aan onze giveaway tot 28 november.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business