Reviews

devolo WiFi 6 Repeater 3000 review: bereik tot in het uiterste hoekje

devolo WiFi 6 Repeater 3000 review
Voordelen
Vrijwel probleemloze wifiverbinding tijdens gebruik
Nadelen
Installatie kan vlotter
Aanbevolen prijs: €99,90
Waar te koop?

Devolo WiFi 6 Repeater 3000

Last Amazon price update was: 22 juni 2024 15:28 15:28
Totaalscore 8
“devolo stopt wifiproblemen”, zo luidt de slogan op de verpakking van de devolo WiFi 6 Repeater 3000. Of deze repeater effectief de oplossing is voor een slecht wifibereik, lees je in deze review.

Een minder sterk bereik van je wifi komt al snel voor. De woning waarin we deze devolo-repeater getest hebben, is slechts 55 vierkante meter groot. Toch was er slecht, of soms geen, bereik in de uiterste hoeken van de ruimte. Dat komt enerzijds door de plaatsing van de modem, anderzijds door een eigenaardige vorm en onhandig geplaatste muren. Met andere woorden: ondanks de grootte is deze ruimte geschikt voor het testen van de repeater.

Installatie

Om de devolo WiFi 6 Repeater 3000 te kunnen gebruiken, moet je de devolo Home Network App installeren. Die is zowel via de Google Play Store als de Apple App Store beschikbaar. De repeater moet ingesteld worden vanuit zowel de app als het toestel zelf. In de doos vind je een klein papier terug dat in pictogrammen uitlegt hoe je het toestel installeert. Na het insteken van de repeater moet je eerst een drietal minuten wachten, waarna je de enkele knop vijf seconden lang ingedrukt houdt. De nodige stappen worden evengoed duidelijk uitgelegd in de app.

Het instellen van de repeater zelf bracht weinig problemen met zich mee. De eigenlijke verbinding maken met het wifi-netwerk was daarentegen minder evident. Er is de optie om via WPS te verbinden als je modem daarover beschikt. Dat was bij ons het geval, maar het lukte meermaals niet om op deze manier een connectie vast te leggen. Uiteindelijk moesten we voor optie twee kiezen: installatie via de app. Dat vereist meer wachttijd, om en bij de vijf minuten, terwijl de app je wifi-netwerk verbindt met de repeater. Je kan ook niet uit de app gaan om even iets anders op je telefoon te doen, want anders wordt de installatie afgebroken. Op het einde van de rit was de installatie vervolledigd na twee pogingen via de WPS-functie en twee pogingen via de app.

Gebruik

De installatie gaat misschien niet zo vloeiend als gehoopt, maar daarna kom je waarschijnlijk geen obstakels meer tegen met het gebruik van de WiFi 6 Repeater 3000. De apparaten die je gebruikt, schakelen bijna naadloos over op het wifi-netwerk van de repeater waar nodig. Je ziet het wifi-icoontje op je smartphone bijvoorbeeld maar één second verdwijnen. Moet je de repeater uit het stopcontact halen en steek je ‘m erna weer in, hoef je niets te doen behalve twee of drie minuten wachten. De app zelf lijkt vooral handig te zijn als je meerdere devolo-producten zou hebben, gezien het overzicht dat je kunt raadplegen.      Maar de app biedt meer functies aan: tips om de wifi-dekking te verbeteren, besturing van de repeater, contactgegevens van de helpdesk en zo voort. Als je al een probleem zou hebben tijdens het gebruiken, zal je het dankzij de app snel kunnen verhelpen.

Eindoordeel

De devolo WiFi 6 Repeater 3000 is een degelijk toestel. De vlotheid van de installatie laat misschien wat te wensen over. Eens je dat achter de rug hebt, zul je wel met gemak van een aangenaam wifibereik kunnen genieten. Deze repeater is misschien wel wat prijzig, maar je zal zeker geen spijt hebben van de aankoop.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business