Devolo WiFi 6 Repeater 5400
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Eenvoudige installatie via de app
  • Consistent beter en sneller wifi
  • 2 LAN-poorten
  • Compact toestel
CON
  • WPS-installatie hapert soms aan router-zijde

Het is knap irritant wanneer je in een uithoek van je woonst een barslecht wifisignaal hebt. In hoeverre brengt een signaalversterker, zoals de Devolo WiFi 6 Repeater 5400, dan redding? We gingen het na.


Wie Devolo zegt, denkt powerlines. De netwerkspecialist is namelijk vooral bekend om zijn hoogwaardige netwerkadapters voor in het stopcontact. In het verleden testten we ook al verschillende producten van hen, zoals de Magic 2 WiFi 6 Multiroom Kit en de geüpgradede versie met mesh-functionaliteit. Of die powerlines de klassieke wifi-repeaters niet overbodig maken, zou je denken? In oudere huizen zijn de elektriciteitsleidingen niet zo geschikt voor powerlines. En een versterker zoals de Devolo WiFi 6 Repeater 5400 kan ook een handige aanvulling zijn voor goed wifi op je terras of in de tuin.

Eenvoudige installatie

De Devolo WiFi 6 Repeater 5400 installeren kan op twee manieren: manueel, via de Add-knop achteraan het toestel. Dat is eigenlijk de WPS-functie, waarvan je de bijhorende knop op je router of modem moet indrukken. De methode bleek bij ons in eerste instantie moeilijk te lukken en ook onze collega verkoos bij de review van de Devolo WiFi 6 Repeater 3000 de methode via de Home Network-app van Devolo. Die werkt uitstekend en het is de aangenaamste manier om je stap-voor-stap door de installatieprocedure te loodsen. We staken de repeater in de stroom en wachtten vervolgens 180 seconden totdat de led op het toestel ononderbroken groen brandde. Daarna konden we naar de volgende stap en de repeater zat zo binnen de vijf minuten in ons netwerk. Hoedje af, Devolo.

Devolo WiFi 6 Repeater 5400: snel en veilig

De Devolo WiFi 6 Repeater 5400 ondersteunt zowel WiFi 6 als mesh. Dat wil dus zeggen dat verbindingen sneller zijn, en dat de repeater mooi te integreren valt met andere mesh-producten. Dat Devolo ook twee LAN-poorten voorziet, is superpraktisch voor wie een kabelverbinding wil leggen. Dankzij WPA2/WPA3-ondersteuning is hij bovendien net zo veilig als de rest van je netwerkapparaten. Met zijn 115 x 37 x 140 mm blijft hij ook lekker compact. Dat de repeater geen externe antennes heeft, lijkt hem niet te deren. Wij installeerden hem op onze slaapkamer en zagen na meerdere tests via Speedtest.com de downloadsnelheid van een doorsnee 68 Mbps consistent verhoogd naar 189 Mbps of daarrond. En wat verlang je nog meer van een wifi-repeater? Na een vlotte installatie reikt je wifi-signaal weer een eind verder.Gebruikt zijn iPhone als Google-telefoon. Deze allround-nieuwsgierigaard heeft een passie voor wagens en gaming. Hij droomt ook graag weg over ruimtevaart.