Devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Multiroom Kit
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Eenvoudig te installeren
  • Supersnel dankzij WiFi 6
  • Ook feilloos via kabel
  • Maakt repeaters overbodig
CON
  • Eén extra adapter was nóg beter geweest
  • Adapters worden warm, maar zonder erg
  • Kwaliteit heeft z'n prijskaartje

“Devolo stops WiFi problems.” Onder dat motto komt het Duitse topmerk alweer met een nieuwe oplossing aandraven: de Magic 2 WiFi 6 Mesh Multiroom Kit. Wij gaven ons netwerk een upgrade.


De Devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Multiroom Kit (een hele mondvol), is een aanvulling op de Magic 2 WiFi 6 Multiroom kit. Die laatste reviewden we een tijdje geleden al en daarbij lag de focus op WiFi 6-ondersteuning. Dit keer biedt Devolo nieuwe mesh-functionaliteit. Daarmee zou je overal in huis over een sterk wifisignaal moet beschikken, zolang je maar in de buurt van een adapter bent.

Installatie uit de doos

De multiroom-kit bevat drie dezelfde adapters. Welke je daarvan aan je router koppelt, is dus om het even. De installatie is bijzonder eenvoudig. De Home Network-app van Devolo zegt je stap voor stap wat je moet doen. Ben je meer voor het klassieke instructieboekje, dan vind je ook daar heldere stappen terug. We staken een stekker aan onze bureau en de andere in de ontspanningsruimte. Heb je een vrij grote woning, dan had je wellicht nog een extra adapter kunnen gebruiken en zou je er eigenlijk een uitbreidingskit moeten aanschaffen. Voor een woning met twee verdiepingen en drie slaapkamers volstaat de Mesh Multiroom Kit alvast wel, al zal het signaal uiteraard altijd een stukje sterker zijn wanneer er in de kamer een adapter aanwezig is. De laatste stap is alvast om je bestaande router aan te sluiten op een Devolo-adapter en na installatie je oude wifi-signaal uit te schakelen, zodat het niet kan storen.

Vergeet repeaters

Via het onlineplatform Speedtest.net hebben we een voor en na gemeten, om de snelheid van ons oude wifinetwerk (op dezelfde plek achter ons bureau) te kunnen vergelijken met die van de nieuwe adapters. In ons geval verving de Magic 2 Mesh Multiroom Kit onze oude WiFi 5-router van Telenet (plus één toegangspunt boven) en de verschillen in wifisnelheid zijn (zoals je op de screenshots kan zien) opmerkelijk.


In ons geval ging het om bijna en verdrievoudiging van de downloadsnelheid. Zulke resultaten zijn niet te behalen met repeaters. Ook wie graag nog bekabelde verbindingen gebruikt, zal graag horen dat de Devolo-adapters de snelle G.hn-standaard gebruiken. Wij haalden snelheden van 280 Mbps en dat is zowat het maximum (ons internetabonnement heeft een downloadsnelheid van 300 Mbps). Beschik je over een straffere internetformule, dan zal je graag horen dat Devolo theoretische snelheden van 1.800 Mpbs kan halen. De adapters werden wel best warm, al leverde dat geen problemen op tijdens onze lange testperiode.

Devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Multiroom Kit: eindoordeel

Zit je met de handen in het haar wat je wifidekking betreft? Dan is de Devolo Magic 2 WiFi 6 Mesh Multiroom Kit een deugddoende oplossing. Het merk doet wat het belooft en biedt kwaliteitsvolle wifi doorheen je huis. Heb je een stopcontact in de tuin? Dan geniet je ook daar meteen van snel internet. Hoewel het pakket vrij prijzig is (499 euro), heb je wel een duurzame, elegante oplossing die repeaters overbodig maakt. Het is wat ons betreft een van de allerbeste oplossingen voor een upgrade van je oude WiFi 5-netwerk.