RECENSIEOVERZICHT
PRO
CON

De MC573dn is een uitstekende kleurenmultifunctional die vooral zal uitblinken in combinatie met andere OKI-printers.


 
Wie zich niet aangesproken voelt door termen als ‘papierloos kantoor’, en een serieus printvolume wil verzetten in een kleine kantooromgeving, is bij de OKI MC573DN aan het goede adres. De kleurenprinter voelt zich op z’n plaats in scenario’s waar je 6.000 tot maximaal 60.000 pagina’s per maand moet printen. Zwart-wit tekstpagina’s rollen er net zoals OKI claimt aan ongeveer 30 exemplaren per minuut uit, wat vergelijkbaar is met de concurrentie in deze prijsklasse. Hetzelfde kan gezegd worden van de papiercapaciteit: Je kan een 800-tal bladzijden kwijt in de printer verspreid over drie (deels optionele) lades.
 
De printkwaliteit is zeker voldoende, al moet je deze degelijke kantoorprinter niet vergelijken met een fotoprinter. We zouden de OKI MC573dn als perfect bestempelen voor het printen van zowel zwart-wit als kleurendocumenten voor gebruik binnen een bedrijf, inclusief mappen, schema’s, grafieken of beelden voor tijdens vergaderingen of presentaties. Voor extern marketingmateriaal volstaat de kwaliteit niet, zeker kleurenprints vertonen kleine problemen in de kleurenovergang.
 
OKI maakt met de MC573dn naar goede gewoonte gebruik van zijn zelf ontwikkelde LED-technologie. LED verschilt niet zo veel van laser maar heeft enkele voordelen, zoals een lager verbruik en eenvoudiger onderhoud omwille van minder complexe onderdelen. Bovendien kunnen OKI’s LED-printers toner met het papier fuseren op kamertemperatuur. In het dagelijkse gebruik van de OKI MC573dn merk je daar natuurlijk niets van: de printer werkt gewoon.
 

Document management

Stokpaardje van deze printer, net als het gros van de OKI line-up, is het aanraakscherm. Dat meet 7 inch en is voorzien van een duidelijke interface, die bovendien consistent is over de hele OKI line-up. Naast het scherm voorziet de fabrikant nog een numeriek toetsenbord en enkele grote knoppen. Wij blijven fan van die tactiele ervaring, zeker met een gebruiksvoorwerp als een printer.
 
De printer en OKI’s bijpassende document management service gaan hand in hand, zodat je dit toestel in theorie perfect kan integreren in een groter bedrijf. We denken dan niet alleen aan een specifieke afdeling, maar zelfs aan satellietkantoren verwijderd van de hoofdzetel. Vanuit een centrale locatie kunnen beheerders zelfs in dat geval prints naar het toestel pushen. We zagen de technologie eerder in actie op een event, maar testen dit onderdeel niet zelf uit.
 
Het gros van die software is gratis beschikbaar, zoals de Sendys Explorer Lite. Daarmee kan je scans vanuit de printer rechtstreeks naar een netwerkmap of zelfs cloudbestemming sturen, net als Sharepoint. Handig, aangezien dit toestel een volwaardige multifunctional is.
 
De MC573dn kan overweg met dubbelzijdig scannen van tot 50 bladzijden in één batch. De scanner heeft echter geen duplexfunctie, waardoor het scannen van een recto-verso-pagina langer duurt.
 
Omwille van de gebruiks- en onderhoudsvriendelijkheid, de goede software en het krachtige netwerkpotentieel begrijpen we niet waarom OKI dit toestel niet van wifi-connectiviteit heeft voorzien. Je kan optioneel een wifimodule toevoegen, maar recht uit de doos verwacht de MC573DN een netwerkkabel. In tijden van draadloze connectiviteit en mesh-netwerken die uitstekende dekking voorzien, is zoiets best spijtig.
 
De OKI MC573dn is ondanks het gebrek aan wifi een uitstekende printer in zijn categorie. Het toestel is competitief in ieder scenario maar komt helemaal tot zijn recht in situaties waar de document management-oplossing van OKI deel uitmaakt van de workflow.
 

Prijs: 619 euro
 
+ Groot aanraakscherm
+ Uitstekende software-integratie
+ Degelijke kwaliteit
+ Dubbelzijdig scannen en kopiëren
 
Geen standaard-wifi
Geen echte duplexfunctie