Tips

Hoe je huis van Google Street View en Maps verwijderen?

huis verwijderen street view
Je herkent je huis, hond, kat of echtelijke wederhelft op Street View en je bent daar niet mee opgezet? Het is mogelijk om je huis te verwijderen via Google Maps.

Om je huis te laten verwijderen, moet je een klachtenformulier invullen bij Google. Dat formulier vind je als je via Google Maps en Google Street View je eigen huis opzoekt.

Probleem melden op Google Maps

We doen het even voor met een willekeurig gebouw. De Lierse Zimmertoren bijvoorbeeld. Stel nu dat ik de eigenaar van dat pand ben, dan moet ik dat eerst op Street View opzoeken en rechtsonder op Een probleem melden (Report a problem) klikken.

Heb jij een probleem met een beeld, dan kan je dat rapporteren.

Je komt dan op het klachtenformulier terecht waar je aanduiden welk probleem je precies hebt met die foto. Kies voor Privacyproblemen en klik door op Mijn huis. Vergeet ook geen motivatie in te tikken en zorg ervoor dat het rode kadertje mooi jouw huis aanduidt.

Op dezelfde manier kan je ook een gezicht laten vervagen.

Als je klacht wordt aanvaard, verdwijnt je huis niet helemaal. De foto wordt gewoon vaag gemaakt. Het is ook mogelijk dat je opnieuw bezwaar moet aantekenen na een toekomstige update van Google Maps met nieuwe foto’s.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business