Tips

Mobiel bankieren met BNP Paribas Fortis

ZDNet test deze week de oplossingen voor mobiel bankieren bij de Belgische banken. Elke dag bespreken we één app en vandaag is dat Easy Banking van BNP Paribas Fortis.

Om Easy Banking te kunnen gebruiken moet je twee dingen doen: je moet de app installeren (op iOS) of naar m.bnpparibasfortis.be surfen, en je moet op je PC Easy Banking activeren via PC-banking. Houd er rekening mee dat de app uitgebreider is dan de website, en dat wij de app bespreken.

Daarna vul je op de website of in de app je klantennummer in (die je ook nodig hebt voor PC-banking en kan terugvinden op je bankkaart). Ook vraagt de app je kaartnummer. Daarna kan je kiezen: of je laat de app een SMS sturen met authenticatiecode, of je gebruikt de kaartlezer die je kreeg bij je PC-banking contract. Beide oplossingen zijn gratis.

[related_article id=”161563″]

Bij gebruik van de SMS-code zal je ook een wachtwoord moeten invullen. Dat wachtwoord heb je eerder binnen de PC-banking omgeving ingesteld. Nadat je bent ingelogd krijg je direct een overzicht van al je rekeningen en hun saldo. Bij een veegbeweging naar rechts kan je per rekening gedetailleerde informatie raadplegen.

Verder kan je binnen de app een grafiek tonen van je saldo. Dat doe je door het scherm te kantelen en horizontaal vast te houden op het eerste scherm nadat je bent ingelogd. Door op het icoontje rechtsboven te drukken krijg je een overzicht van verrichtingen op de geselecteerde dag.

In het menu kan je overschrijvingen doen, snel enkele vaakvoorkomende problemen opzoeken (zoals een gestolen bankkaart of een poging tot oplichting) en informatie over de app raadplegen.

Verder kan je binnen het transactieoverzicht ook zoeken op naam, rekeningnummer, bedrag of datum.

BNP Paribas Fortis Easy Banking is gratis te downloaden voor iOS in een iPad- en iPhone-smaak. Aan Android wordt nog gewerkt, klinkt het bij de bank.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business