Tips

Een vreemde taal leren met (Re)CAPTCHA

Je gaat op reis naar Duitsland, Portugal, Spanje of Frankrijk maar spreekt geen woord in de lokale taal? Geen paniek, je kan alvast beginnen oefenen met DuoLingo.

DuoLingo is afkomstig van de makers van het ReCaptcha-project: anti-spambeveiliging die helpt om boeken te vertalen. Dagelijks worden miljoenen woorden vertaald die door een computer amper leesbaar zijn via de welgekende CAPTCHA-codes, waarna deze worden opgeslagen in een databank.

DuoLingo gebruikt de vertaalde woorden uit de ReCAPTCHA-databank om bezoekers vreemde talen te leren. Zo kan je in een eerste fase "het kind" en "de man" leren vertalen naar (onder andere) Duits. Zowel de website als de applicatie gebruiken audio, afbeeldingen en tekst om uitspraak en grammatica aandachtig aan te leren.

[related_article id=”161563″]

Naarmate je meer leert zal de webapp en iOS-applicatie je moeilijkere opdrachten geven. Zo zal je zinnen zelf moeten uitspreken in de microfoon, krijg je zinnen gedicteerd en moet je zelf uitzoeken wat een bepaald woord betekent in de context van de zin.

Per les krijg je vier "levens": hartjes die opgeraken naarmate je meer fouten maakt. Zijn je vier hartjes op dan is de les mislukt en zal je opnieuw de les moeten nemen. Des te meer hartjes er over zijn op het einde van de les, des te meer punten krijg je.

DuoLingo is gratis te gebruiken op de website, en sinds kort kan je DuoLingo ook gebruiken op je iToestel met een iPhone 5-geoptimaliseerde app.


Zelf hebben we inmiddels geleerd wat "man","vrouw" en "kind" is in het Duits en kunnnen we je vertellen dat ze aan het spelen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business