Tips

Foto’s professioneel bewerken op een smartphone

Snapseed is geen Photoshop. Maar van alle fotobewerkers op de iPhone en iPad komt deze app toch wel heel dicht in de buurt. En nu is de app er ook voor Android.

Gelukkig hebben de makers van Snapseed niet geprobeerd om het uiterlijk van Photoshop te krimpen naar het schermformaat van de iPhone. In plaats daarvan schudden ze iets eigenzinnigs en origineels uit hun mouw. Maar de Snapseed-aanpak werkt bijzonder goed. En zelfs na de overname door Google bleef de aanpak hetzelfde.

Je neemt een foto of plukt er eentje uit de filmrol, en selecteert onder aan het scherm een soort effect. Kies bijvoorbeeld voor Tune Image. Door daarna verticaal te vegen bepaal je welke variabele – zoals witbalans of contrast – je wenst aan te passen. Horizontaal links of rechts over het scherm vegen bepaalt in hoeverre je die variabele verandert.

[related_article id=”161563″]

Deze aanpak klinkt misschien omslachtig, maar binnen de kortste keren manipuleer je aan de lopende band foto’s. Verrassend is de aanwezigheid van wel heel geavanceerde functies, zoals Tilt & Shift of Selective Adjust.

Wanneer alle creatieve lusten op een foto zijn botgevierd, kun je foto’s op verschillende wijzen delen met de buitenwereld. Bewerkte beelden kunnen ook als nieuwe foto’s in de filmrol worden bewaard, zodat het origineel onaangetast blijft. Nieuw is wel de toevoeging voor Google+. Gezien de app van Google is heeft het zoekbedrijf het sociaal netwerk diep geïntegreerd in SnapSeed.

Al bij al komt Snapseed beter tot zijn recht op een groter scherm, zoals dat van de iPad, al is het maar omdat je daar ook foto’s die je van een digitale camera importeert kunt bewerken. Maar ook op de iPhone is de app best nuttig en veel krachtiger dan de ingebouwde bewerkingsfuncties van iOS6. Op Android is het echter een nieuwkomer, maar een gratis app die zo gebruiksvriendelijk is en terwijl zoveel functies aan boord heeft? Dat hadden we zelf nog niet gezien in de categorie fotobewerking.

SnapSeed is gratis beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store.

Androidappappsbewerkingdownloadsfotofotobewerkingfotografieipadiphonemobielphotoshopsnapseed

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals