Tips

Stoffi: Windows Media Player zoals hij had moeten zijn

We hebben door de jaren heel al heel wat mediaspelers voorbij zien trekken en zelden weten ze echt nog de aandacht te trekken. Stoffi Media Player slaagt daar wel in, door vol overtuiging te kiezen voor gebruikers van Windows 7.

In alles hebben de makers namelijk Windows-gebruikers zo min mogelijk voor het hoofd willen stoten. Het instellingenmenu lijkt als twee druppels water op dat van het Configuratiescherm en er is naadloze integratie met de pinfunctie van Windows 7.

[download_file]

Windows-wijs
Ook de interface, die lijkt op een kruising tussen Windows Media Player en de Windows Verkenner, lijkt op het lijf geschreven van de gemiddelde pc-gebruiker. Uitleg is nauwelijks noodzakelijk en je kunt onmiddellijk beginnen met het importeren van je muziek. Stoffi houdt daarbij de standaardmappen van je Windows-installatie in de gaten voor nieuwe bestanden.

[related_article id=”160534″]


We zijn erg blij met de manier waarop je in Stoffi afspeellijsten kunt maken. Ook de standaardondersteuning voor de meeste gangbare en minder gangbare muziekformaten is zoals die zou moeten zijn. Erg leuk is tenslotte de mogelijkheid om je iPhone als afstandsbediening te gebruiken als je niet achter de pc zit.

YouTube-integratie
Een voordeel van volwassen muziekspelers als Songbird is hun sterke band met online diensten. Die is bij Stoffi minder sterk, maar de integratie van YouTube is ijzersterk. Niet alleen kun je de reusachtige bibliotheek van het muziekportaal doorzoeken en afspelen, maar het is ook mogelijk om gevonden nummers toe te voegen aan de eerder genoemde afspeellijsten. Daarnaast kun je de video’s zelf bekijken in het Now Playing-venster zonder ooit het programma te hoeven verlaten.


Eenvoud staat voorop
Voor veeleisende muziekliefhebbers komt Stoffi misschien wat spierkracht tekort. Er is geen minispeler en een navigatiebalk zoals bij  Foobar en iTunes ontbreekt. Ook zouden we graag zien dat deze Windows-jukebox ook de mogelijkheid voor het afspelen van lokale video’s krijgt.

Toch denken we dat veel mensen juist zullen vallen voor de eenvoud van dit kleine programma. Stoffi is dan ook een verademing vergeleken met concurrenten die met elke nieuwe versie ingewikkelder lijken te worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business