Tips

Verander je Windows 8-laptop in een Wifi-hotspot

We schreven wel eens vaker over tooltjes waarmee je een Windows-machine in een Wifi-hotspot verandert, maar we hadden nog geen exemplaar voor Windows 8 gevonden. Tot nu dan.

Het opzetten van je eigen Wifi-hotspot lijkt op het eerste oog wat onzinnig, omdat je router nu juist voor dat doel is gemaakt. Maar in bepaalde situaties kan het erg van pas komen om een desktop-pc of laptop te veranderen in een doorgeefluik van draadloos internet.

[download_file]

Zo is het bereik van je Wifi-signaal in huis niet altijd ideaal, vooral als je thuiscomputer verder van de router af staat. Mobiele toestellen, die vaak een minder krachtige Wifi-adapter hebben, zullen dan nog meer moeite hebben om een goed signaal te krijgen.

[related_article id=”161563″]

Het is dan fijn om een simpel tooltje als Virtual Router Plus te kennen, dat je in staat stelt om je inkomende verbinding te delen met andere toestellen die wel dichtbij de bron zijn. Het instellen is geen hogere wiskunde: je voert simpelweg een unieke naam voor je netwerk en een wachtwoord in en geeft aan welk type verbinding je wilt instellen.

Vergeet vooral ook niet dat dit programma van pas kan komen op reis, waar je op de hotelkamer vaak te maken krijgt met inlogschermen die mobiel surfen ongemakkelijk en soms zelfs bijzonder kostbaar kunnen maken.

Virtual Router Plus werkt ook probleemloos op Windows 8 en is zo een gedegen alternatief voor Connectify, een programma waar we in het verleden wel eens over hebben geschreven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business