Tips

Autodelete: Automatische zelfvernietiging overbodige bestanden

Vergeet nooit meer om tijdelijke bestanden en andere rotzooi in de vuilbak te kieperen met Autodelete, dat op gezette tijden de inhoud van selecte mappen automatisch verwijdert.

Schoonmaaktools voor Windows behoren nog altijd tot één van de populairste categorieën in onze downloadrubriek. Een van de nadelen van dit soort tools is dat je niet moet vergeten ze op te starten en draaien.

Voor vergeetachtige gebruikers is het gratis programma Cyber-D Autodelete daarom de ideale oplossing. Het is een simpel uitgevoerd schoonmaaktooltje dat op eigen initiatief bestanden verwijdert, nadat je het zelf hebt geïnstrueerd waar en wanneer het moet beginnen met ruimen.

[download_file]

Je kunt na installatie specifieke mappen opgeven die Autodelete moet legen, waarbij je met verschillende filters het wisproces kunt afstellen. Daarbij kun je bijvoorbeeld bestanden verwijderen die een bepaalde leeftijd hebben bereikt en kun je via filters bestanden met rust laten die aan specifieke criteria voldoen.

[related_article id=”160534″]

Autodelete heeft een toegankelijke interface die weinig uitleg behoeft en je kunt via logbestanden controleren of het zijn werk wel behoorlijk heeft gedaan. Het programma doet zijn werk in principe alleen als je je pc opstart, waardoor het niet in de achtergrond blijft draaien en werkgeheugen opeist.

Dit programma heeft zo zijn nukken: als je bijvoorbeeld ‘Verplaats bestanden naar map’ kiest, is het niet meer mogelijk om deze optie weer uit te schakelen en moet je weer van voren af aan beginnen. Maar voor licht onderhoudswerk dat je uit zichzelf vergeet te doen, is dit een ideale assistent.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business