Tips

LastPass 2.5: Snelsync en betere beveiliging Internet Explorer

De populaire wachtwoordbeheerder krijgt een fikse update, met snelsynchronisatie van wachtwoorden tussen toestellen en meer opties voor zijn beveiligde kladblok.

LastPass is een wachtwoordbeheerder die in je browser leeft en tijdens het surfen ingevulde wachtwoorden voor je opslaat. Bij de volgende loginbeurt vult het ze vervolgens automatisch voor je in en kan daarnaast een hele rits andere zaken, zoals het genereren van veilige wachtwoorden, invullen van webformulieren en de veilige opslag van notities.

Het vervangt bovendien de standaard wachtwoordbeheerder van je browser, die meestal niet veilig genoeg is om je te kunnen beschermen.

De concurrentie onder wachtwoordbeheerders is fel: naast LastPass kun je onder meer kiezen uit Dashlane, Roboform en commerciële exemplaren van onder meer Norton, Kaspersky en Trend Micro.

[download_file]

LastPass probeert hen voor te blijven door een flink deel van zijn vermogens gratis aan te bieden, waarbij je pas moet gaan betalen als je je wachtwoorden op een mobiel toestel wilt openen en synchroniseren. Het probeert daarnaast zoveel mogelijk toestellen en browser te ondersteunen: in LastPass 2.5 wordt nu ook Internet Explorer 11 ondersteund, het vaste maatje van Windows 8.1.

[related_article id=”161563″]


Je wachtwoorden zijn toegankelijk via browserextensies en mobiele apps, maar je kunt ze ook ordenen en bezichtigen in een online wachtwoordkluis, de LastPass Vault.

Zoals we al eerder schreven, repareert LastPass 2.5 een kwetsbaarheid in de IE-extensie. Naast repareren verbetert de wachtwoordbeheerder ook de veiligheid van IE-gebruikers. Als je een zwak wachtwoord gebruikt of een exemplaar dat je ook elders gebruikt, zal LastPass je met een pop-up aanbieden om het te vervangen. Die waarschuwingen verschenen trouwens al eerder voor Firefox en Chrome.

LastPass breidt het aantal sjablonen uit in zijn map voor veilige notities en voegt enkele functies toe aan zijn Enterprise-versie voor wachtwoordbeheer in de bedrijfsomgeving. Een belangrijke nieuwigheid is een snelsyncfunctie, die nieuw opgeslagen wachtwoorden onmiddellijk naar andere browsers en toestellen synchroniseert. Deze functie is echter niet onmiddellijk beschikbaar: hij wordt in de komende weken uitgerold.

Ondanks het feit dat een IE-bug aantoonde dat LastPass niet onfeilbaar is, blijft dit een uitstekende wachtwoordbeheerder met ruime ondersteuning en mogelijkheden, die bovendien het grootste deel van zijn beveiliging gratis aanbiedt.

Heb je zelf een favoriete wachtwoordbeheerder? Laat het ons weten in de comments.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business