Tips

Snel Windows herstellen

Een Windowsfunctie werkt plots niet meer. Moeizaam naar een oplossing googelen is één mogelijkheid, automatisch herstel met Windows Repair een andere.

Het overkomt iedereen wel eens dat een of andere Windowsfunctie plots niet meer naar behoren werkt. Nu voorziet Microsoft wel in een reeks semi-automatische oplossingen, maar dan sta je wel even voor wat zoekwerk. De kans is echter relatief groot dat Windows Repair het euvel sneller voor jou weet te fiksen.

Nu kun je weliswaar meteen de hersteltools van dit programma aanspreken, maar Windows Repair tracht je vanaf het begin duidelijk te maken dat je beter eerst wat voorbereidend werk verricht – en zo zien we het graag.

[download_file]

In stap 1 word je aangeraden een antivirusscan op je systeem uit te voeren. Daartoe haalt Windows Repair de gratis versie van Malwarebytes Antimalware op en voert die automatisch voor je uit. Verder adviseert het programma je nog een schijfcontrole (met chkdsk) uit te voeren, evenals een controle op de integriteit van bepaalde systeembestanden (met system file check).

[related_article id=”160534″]

Ten slotte dringt Windows Repair erop aan dat je zowel een systeemherstelpunt als een complete registerback-up uitvoert (met een eigen programma). Dat lijkt ons zeker zinvol. Immers, op die manier kun je nog altijd op je stappen terugkeren wanneer blijkt dat de hersteltools niet het verhoopte effect hebben.

Over hersteltools gesproken. Daar zijn er in deze versie welgeteld 26 van. Waarbij drie van die tools bovendien in kleinere taken zijn uitgesplitst. Zo niet noodzakelijk, dan toch handig is dat je in het paneel uitleg krijgt over wat precies een geselecteerde hersteltool zal uitvoeren.

Dat gaat van het herstellen van permissies (op registersleutels en bestanden) over het repareren of resetten van Internet Explorer, iconen en DNS-cache tot het herstellen van WMI, VSS, bestandsassociaties, printerspooler enzovoort.

De makers van het programma wijzen er wel op dat het succes van de ene hersteltool afhankelijk kan zijn van het succes van de andere. Anders gezegd: het kan zijn dat je twee hersteltools na elkaar moet laten lopen. Op de website geven ze hiervan een paar voorbeelden.

Ook handig: als je dat zo instelt, sluit de pc automatisch af na het uitvoeren van mogelijk langdurige hersteloperaties.

Een nuttige tool dus, maar wel een die je op eigen risico gebruikt.

downloadsherstelproblemensoftwaretroubleshootingWindowswindows repair

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN