Tips

Snelle toegang tot je meest gebruikte mappen

Heb je vaak bestanden uit dezelfde mappen nodig, dan kan je een snelkoppeling naar die mappen op je bureaublad plaatsen. Folders Popup bewijst echter dat het nog veel eleganter en efficiënter kan.

Met enige handigheid kan je wel snelkoppelingen naar je meest gebruikte mappen op je bureaublad zetten. Maar een snelle toegang forceren werkt een heel stuk eleganter met Folders Popup.

Het zip-archief van Folders Popup pakt zich in twee varianten uit: 32- en 64-bits. Afhankelijk van je Windows-versies start je een van beide op; een installatie is niet vereist. Meteen erna vind je Folders Popup terug als pictogram in het Windows-systeemvak.

[download_file]

Een helptekst geeft je nog mee dat je de lijst met snel toegankelijke bestanden kan oproepen door de middelste muisknop in te drukken, althans vanuit de Windows Verkenner. Ben je in een ander programma(venster) actief, dan doe je dat met de combinatie Shift+middelste muisknop.

[related_article id=”160534″]

Standaard heeft Folders Popup al een paar populaire mappen aan die snellijst toegevoegd, waaronder windows, program files en verder nog een paar speciale mappen als het bureaublad, Documenten, Afbeeldingen, Computer, Prullenbak en het Windows Configuratiescherm.

Het spreekt voor zich dat je deze lijst kan bewerken en ook eigen mappen kan toevoegen. Dat doe je door het pictogram van Folders Popup met de rechtermuisknop aan te klikken en Setttings te selecteren. Het volstaat ongewenste items te verwijderen en nieuwe locaties toe te voegen. Handig is nog dat je de items makkelijk van plaats kan verwisselen en tevens een scheidingslijn (separator) tussen de verschillende items in het menu kan toevoegen.

Het is ook mogelijk de snellijst op te roepen vanuit bepaalde dialoogvensters. Stel, je bent in Word bezig en je kiest Bestand, Opslaan als. Dan zou je het wellicht handig vinden ook hier de mappenlijst met een eenvoudige klik op de middelste muisknop te kunnen oproepen.

Dat kan! Open Settings en klik op de onderste Add-knop. Vul de naam van het dialoogvenster in (Opslaan als) en kies Save. Meer is er niet nodig.

Wij vinden Folders Popup een absoluut handig tooltje voor wie vaak een reeks (dezelfde) mappen nodig heeft.

bureaubladdesktopdownloadsfolders popupmappensnelkoppelingsoftwareverkennerWindows

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals