Tips

Je harde schijf in grafiekjes

Met JDiskReport onderzoek je waar je hardeschijfruimte naartoe gaat, en neem je maatregelen.

Hoe meer je een computer gebruikt, hoe voller hij wordt. Kleine vergeten bestandjes nemen plaats in en soms lukken deïnstallaties maar half en blijft er heel wat rommel achter.

Individueel nemen al deze bestanden niet veel plaats in beslag, maar vele kleintjes maken één grote.  Op een dag sta je op en blijkt je harde schijf vol te zitten, zonder dat je begrijpt waarom.

[download_file]

Op zoek gaan naar overbodige volle mappen kan, zonder de juiste tool, veel tijd in beslag nemen. Daarom bestaat er JDiskReport. Dit gratis programma analyseert je computer en geeft in een mooie taartdiagram weer waar alle hardeschijfruimte naartoe gaat. Je kan, net als in de verkenner, via mappen navigeren, maar ook via het diagram om zo snel tot de kern van het probleem te komen.

Zodra overbodige mappen zijn gevonden is het slechts een kwestie van verwijderen, en je schijf krijgt er weer ettelijke lege gigabytes bij. De gratis tool maakt het hele proces eenvoudig en snel.

Java nodig
De installatie van JDiskReport kan iets minder eenvoudig verlopen. Het programma heeft immers Java nodig om te functioneren. Bij velen zal Java al geïnstalleerd zijn, maar indien het nog niet op je systeem staat download je de software het best even van de website. Let op, hoewel het Javaplatform betrouwbaar en wijdverspreid is, probeert de installer de vervelende Ask-toolbar te installeren. Wees dus niet te snel en vink de nodige opties af.

Zelfs wanneer Java geïnstalleerd is, kan het zijn dat JDiskReport nog steeds naar het Java-bestand vraagt alvorens op te starten. Wijs het programma er naartoe. Als je Java niet weet te staan, typ het dan via zoeken en klik rechts voor eigenschappen om de locatie te zien.

Zodra alles in orde is, kun je JDiskReport gaan gebruiken. Naargelang de grootte van je schijf kan een scan even duren. Na de scan kun je via het programma naar zware en overbodige bestanden navigeren. Indien je op een ander moment verder wil werken, kun je de scan opslaan voor later gebruik.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business