Tips

Veilig online bankieren met Bitdefender Safepay

Bitdefender Safepay houdt hackers en malware uit je browser en geeft je wat meer gemoedsrust tijdens het online winkelen of bankieren.

Nu mag je wel over je schouder kijken en een ijzersterk wachtwoord of zelfs een kaartlezer gebruiken, je zal niet de eerste zijn die tijdens het online bankieren of winkelen het slachtoffer van hackers of malware wordt. Bitdefender Safepay maakt het die onverlaten alweer een flink stuk lastiger.

Het geheim van Bitdefender Safepay? Een uitgeklede browser in een virtuele omgeving, veilig afgescheiden van de rest van je systeem! Ik ga alvast voor de gratis versie. De Premium-versie biedt je voor circa 25 euro per jaar ook een veilige wifi-omgeving.

[download_file]

Installatie

Je kan Bitdefender Safepay downloaden via de downloadlink in dit artikel. Na de installatie moet je nog een account creëren: Create a new account, vul de gevraagde gegevens in en klik op de link in de bevestigingsmail. Je zal merken: standaard speurt Bitdefender Safepay eerst naar potentiële malware. Pas wanneer het licht op groen staat, schakelt die over naar de gevirtualiseerde browser. Je bureaublad lijkt geheel verdwenen, maar via de rode driehoek linksboven (Switch to Desktop) haal je je vertrouwde omgeving terug. Rechtsboven je bureaublad vind je dan een “terugkeer-knop” terug: Switch to Safepay.

[related_article id=”161920″]

Zo’n initiële scanronde is wel zo veilig, maar je moet telkens wat geduld uitoefenen. Als je dat echt wil, kan je die scan ook uitschakelen. Klik dan het kamwiel-icoontje van de browser aan (Settings) en stel Scan the system for active infections when starting Bitdefender Safepay in op Off.

Extra"s

Verder werkt de browser zoals elke andere. Rechts van de adresbalk tref je wel nog een printerknop aan evenals de knop Add Bookmark. Met deze laatste voeg je de actuele site toe aan je favorietenlijst. De knop Bookmarks verschaft je toegang tot die lijst. Tot slot: links bevindt zich een knopje waarmee je een virtueel toetsenbord tevoorschijn haalt. Nog zo veilig om gevoelige informatie in te tikken en op die manier een eventuele keylogger te slim af te zijn. Als het werkt tenminste, wat op mijn toestel jammer genoeg niet het geval bleek.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business