Tips

Toegang tot je computer met Teamviewer

Bestuur je thuis- of kantoorpc van op afstand, en organiseer online meetings met Teamviewer.

Met Teamviewer krijg je van overal toegang tot je pc. De tool brengt een verbinding tot stand tussen twee pc’s, waarmee de schermoutput van de eerste wordt weergegeven op het scherm van de tweede. Via die tweede pc bestuur je dan de eerste als zat je er zelf voor.

Teamviewer is bijgevolg ideaal voor hulp op afstand te bieden, maar ook individueel kan de tool van pas komen. Zo kan je eenvoudig van thuis uit verbinden met de computer op je werk of andersom.

[download_file]

Om op afstand aan computerhulp te kunnen doen moet het hulpbehoevende slachtoffer zelf achter de pc zitten. Wanneer hij Teamviewer opstart, ziet hij een ID en een wachtwoord. Beiden moeten doorgegeven worden aan de hulpbieder, zodat die met de computer kan verbinden.

Je kan er ook voor kiezen om een account aan te maken en dat met een wachtwoord te beveiligen. Om te verbinden met een computer op hetzelfde account hoeft er niemand aan de andere kant van de lijn te zitten. Het volstaat om in te loggen met Teamviewer en alle computers die toebehoren aan jouw account staan ter beschikking.

Voorwaarde is natuurlijk wel dat de relevante computer aan staat, en dat Teamviewer er op actief is. Het programma is gratis voor persoonlijk gebruik. Voor professionele gebruikers kost een licentie geld, maar in professionele kring heeft Teamviewer nog een aantal andere kwaliteiten aan te bieden. Terwijl Teamviewer actief is, verschijnt er een extra icoontje rechtsbovenaan in je Windowsvensters. Daarmee kan je snel bepaalde toepassingen presenteren aan contacten. Ook kan je de tool gebruiken om meetings te hosten of er aan deel te nemen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business