Tips

Draagbare browser met ontelbare functies

Slimboat is niet de mooiste browser, maar misschien wel de meest uitgebreide. Menu na menu boordevol functies geven je de ultieme controle over je surfervaring.

Slimboat is een originele browser boordevol functies, die zich weinig aantrekt van bestaande conventies. More is more, moeten de programmeurs van de gratis webbrowser gedacht hebben, aangezien ze hun stukje software tot over de rand vulden met functies.

Voor een strakke en minimalistische look moet je dus niet bij Slimboat zijn, maar er zijn redenen genoeg om deze browser wel eens een kans te geven.

[download_file]

Eerst en vooral: je hoeft Slimboat niet te installeren. De versie die je hieronder kan downloaden bestaat uit een exe-bestand dat zichzelf eenmalig uitpakt. De resulterende map kan je overal op je systeem bewaren, en eventueel zelfs naar een USB-stick verplaatsen (al zal browsen dan eerder traag verlopen). Andere versies vind je op de website. Slimboat is trouwens niet alleen beschikbaar op Windows, maar ook op Mac en Linux.

Verder vind je heel wat menu’s terug met daarin een grote variëteit aan functies. Zo kan je erg snel een aantal sociale taken uitvoeren, zoals iets delen op Facebook, maar aan de andere kant van het spectrum wordt je privacy beschermd. Ook een ingebouwde adblocker en popupkiller zijn van de partij.

Eveneens via het menu kan je bliksemsnel proxyservers toevoegen, er tussen wisselen of ze uitschakelen. Waar nodig vermomt Slimboat zich als een andere populaire browser. Je kunt voor de buitenwereld doen uitschijnen dat je surft met Internet Explorer, Firefox, Chrome of Safari. Kom je een interessante webpagina tegen, dan kan je ze met Slimboat opslaan als een pdf-bestand.

Functies in- en uitschakelen is eenvoudiger dan ooit. Via het juiste menu kan je snel alle plug-ins stoppen, of het downloaden van afbeeldingen op een website voorkomen. Zelfs de drukke look van de browser is aanpasbaar tot onder andere een stijl die meer aansluit bij de Modern-look van Windows.

Slimboat overweldigt in eerste instantie met al zijn menu’s en functies, maar alles zit logisch weggestopt. De krachtige functies van de browser zullen zeker geavanceerde gebruikers bekoren, maar ook zij die heimwee hebben naar het uiterlijk van de browsers van weleer komen hier aan hun trekken.

adblockerbrowserdownloadsdraagbaarinternetproxyslimboat

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals