Tips

iTunes krijgt een nieuw jasje

Apple geeft iTunes een nieuw uiterlijk en logo. De strakke lay-out is voor alle toestellen beschikbaar.

Apple steekt zijn populaire multimediaprogramma iTunes in een nieuw jasje, en ook het logo verandert. Je kan er niet naast kijken: de vertrouwde blauwe bol met muzieknoot erin wordt plots rood.

Ook de interface van het programma zelf verandert, al heeft dat geen gevolgen voor de functionaliteit. Hoewel de wijzigingen klein zijn, is de invloed van Beats duidelijk te merken. Apple nam Beats eerder dit jaar over en is volop bezig het merk in te bouwen. Het nieuwe uiterlijk sluit bovendien beter aan bij Apples nieuwste versie van het OS X-besturingssysteem: Yosemite.

[download_file]

[related_article id=”158256″]

De nieuwste versie van iTunes biedt zoals gewoonlijk een mooie en duidelijke interface waarmee je muziek en andere media kan consumeren. Het programma blijft interessant, ook voor mensen die geen Apple-toestel bezitten.

Family Sharing
iTunes 12 brengt wel één grote nieuwigheid met zich mee: Family Sharing. Daarmee kan je je muziekbibliotheek delen met tot zes andere mensen zonder dat je daarvoor accounts of wachtwoorden hoeft te delen.

Je downloadt de nieuwste versie van iTunes via de website. De Windowsversie van het programma kan je ook hieronder binnenhalen.

Houd er rekening mee dat iTunes een vrij opdringerig programma is. Na de installatie nestelt de iTunesHelper zich netjes in je opstartmenu, zodat iTunes zogezegd sneller opstart. In de praktijk vertraagt het de opstartsnelheid van je computer. Verwijder iTuneshelper uit het opstartmenu via het taakbeheer in Windows 8, of door msconfig te typen bij zoeken in andere versies van Windows.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business