Tips

Muziekspeler voor Google Music

Google Music heeft geen eigen applicatie voor computers. Je muziek beluisteren moet dus via je browser. Tenzij je Google Music Desktop Player gebruikt.

Muziek streamen van Google vanuit je browser is lastig, zeker wanneer je zelf op het internet wil surfen. De tab die je muziek verzorgt zit in de weg en je hebt hem zo weggeklikt. Een programma dat is toegewijd aan de streamingtaak heeft tal van voordelen, en het officieuze Google Music Desktop Player doet net dat.

De software heeft geen eigen website maar je kan het programma hier downloaden. Na wat rondgoogelen vind je Google Music Desktop Player ook op andere downloadwebsites. De tool is klein en handig, maar werkt met Flash. Je zal Adobe Flash dus moeten installeren voor je gebruik kan maken van je nieuwe muziekspeler.

[download_file]

[related_article id=”160734″]

Omdat Google Music Desktop Player muziek van je Google Music-account haalt, moet je eerst inloggen met je Google-account. Tweestapsverificatie is ondersteund door de software. Vervolgens laadt het programma al je muziek.

Mooi
De interface lijkt sterk op de online variant, met ondersteuning voor playlists, de radio en listen now. Ook de Desktop Player streamt je muziek van het internet, dus je zal nog steeds een internetverbinding nodig hebben. Het grootste voordeel van de app is het feit dat je muziek nu in een afzonderlijk venster draait met z’n eigen icoontje in de taakbalk. Dat de Desktop Player er ook nog eens goed uitziet is natuurlijk mooi meegenomen.

Wereldschokkend is deze software niet, maar als je zoals ik houd van een eigen venster voor afzonderlijke functies, en niet graag allerhande software via je browser draait, dan is de Google Music Desktop Player een must. De Player is in ieder geval een stukje software waaraan ik zelf verkocht ben.

Een opfrissertje voor wie dat nodig heeft: Google Music is een muziekstreamingdienst van Google. Naar analogie met Spotify krijg je voor een maandelijks bedrag toegang tot een vrijwel onbeperkte bibliotheek van liedjes. In tegenstelling tot andere diensten kan je echter gratis al je muziek uploaden. Die staat dan in de cloud en is via Google Music altijd en overal beschikbaar: op je werkcomputer, je smartphone, tablet…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business