Tips

Java, Javascript en Flash in één klik uitschakelen

Draait je Firefox-browser maar met horten en stoten omdat je te veel extraatjes hebt geïnstalleerd? Met Quickjava schakel je plug-ins naar believen aan en uit.

Quickjava is een plugin voor Firefox die je installeert via het “add-ons”-menu van je browser. Daarna even zoeken op quickjava en meteen wordt de laatste versie je voorgeschoteld. Nadat je op de knop "Install" hebt gedrukt, moet je nog even herstarten en dan verschijnt de knop bovenaan in je toolbar.

Als je op die knop drukt, wordt Java meteen in je browser afgesloten. Als je op het pijltje naast de knop drukt, kan je ook aanvinken dat meteen ook Flash en Javascript mee op zwart gezet moeten worden. Duik je nog dieper in de opties (door rechts te klikken op de knop) kan je onder meer ook nog cookies, Silverlight, afbeeldingen, geanimeerde afbeeldingen en zelfs Cascading Style Sheets (CSS) uitschakelen.

Blijft natuurlijk de vraag: waarom zou je al die zaken afzetten? Een belangrijke reden is dat bijvoorbeeld Flash behoorlijk wat resources van je pc steelt. Blijken websites niet al te vlot in te laden of gaat je pc aan een slakkengangentje verder, kan je via deze methode alvast uittesten of Flash uitschakelen soelaas biedt.

Ook voor wie absoluut geen risico’s wil nemen tijdens het surfen, kan Quickjava een uitkomst zijn. Er doet wel wat malware de ronde die zich via Javascript op je computer probeert te nestelen. Met Quickjava kan je daar een stokje voor steken.

Let wel op: als je cookies uitschakelt, is het op veel sites een heel gedoe om in te loggen. CSS uitschakelen verbrodt dan weer het uitzicht van veel moderne sites en ook Gmail zal het niet appreciëren als je Javascript op zwart zet. Gebruiken met mate, dus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business