Tips

Herstel je netwerkverbindingen

Heeft je netwerkverbinding het begeven en kan je niet meer op het internet? NetAdapter Repair All in One helpt je de boel te herstellen.

Er kan altijd wel iets fout lopen in de configuratie van je netwerkinstellingen. Geïnstalleerde software wijzigt bijvoorbeeld bepaalde instellingen of je verwijdert adware of malware om vervolgens vast te stellen dat je internetverbinding niet langer werkt. NetAdapter Repair All-in One brengt soelaas.

Voor alle duidelijkheid: er is eigenlijk niets in NetAdapter Repair All-in One dat je niet zelf kunt met behulp van ingebouwde commando’s en functies van Windows. Alleen moet je behoorlijk ervaren zijn om vlotjes aan de slag te kunnen met commando’s en parameters als ipconfig, netsh, flushdns, enz. Met NetAdapter Repair All-in One hoef je je niet langer om de juiste syntax en parameters te bekommeren, gezien het programma je een overzichtelijke grafische front-end voor dergelijke opdrachten biedt.

[download_file]

Het programma bestaat uit slechts één venster, met daarin een 20-tal knoppen. Elke knop bevat een korte omschrijving van wat er precies gebeurt wanneer je de knop indrukt. De namen zijn veelzeggend (althans voor gebruikers die iets van netwerken afweten): "Ping IP", "Ping DNS", "Clear HOSTS file", "Release and Renew DHCP address", "Flush DNS cache", "Clear ARP/Route Table", "Reset Internet Options Security/Privacy" tot zelfs de knop "Spoof" (om je MAC-adres te wijzigen).

Zodra je zo’n knop indrukt voert NetAdapter het bijhorende commando-met-de-juiste-parameters uit op de achtergrond (in de meeste gevallen vanuit een ‘dos-venster’). Van de uitgevoerde taken krijg je bovendien een chronologisch overzicht te zien in het hoofdvenster. Het is tevens mogelijk opdrachten te combineren: het volstaat een vinkje voor zo’n knop te plaatsen om alle taken in één keer uit te voeren met de knop "Run All Selected".

NetAdapter Repair All-in One is een absoluut nuttig programma voor wie problemen ondervindt met zijn netwerk- of internetverbindingen. Een minimale kennis van netwerken is wel een vereiste, ook al verbergt de tool complexe commando’s achter vriendelijke knoppen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business