Tips

Snel een DLNA-server opzetten

Er zijn heel wat DLNA-compatibele mediaservers, maar die vergen toch nog altijd de nodige configuratie. SimpleDLNA is een zero-config server die binnen de minuut klaar staat.

Er zijn heel wat (ook gratis) DLNA-compatibele mediaservers beschikbaar (zoals Serviio en het Coherence-project), maar die zijn al bij al nog behoorlijk complex, zeker wanneer het alleen maar je bedoeling is een paar mappen met mediamateriaal op je laptop tijdelijk beschikbaar te stellen voor streaming op je tv, bijvoorbeeld. Dan is SimpleDLNA een veel eleganter oplossing.

De naam van de tool laat al vermoeden dat het een gebruiksvriendelijk programma is en dat is het minste wat je kunt zeggen. Na de installatie hoef je SimpleDLNA maar op te starten  - en desgevallend je firewall duidelijk te maken dat het om een bonafide programma gaat – waarna je via de knop New een (tijdelijke) DLNA-server voorziet. Dat houdt niet meer in dan die een geschikte naam te geven, het gewenste mediatype (of types) aan te duiden (Video, Audio of Images) en een of meer mappen toe te voegen waarin de server de gewenste mediabestanden kan terugvinden. Je hoeft daarna alleen nog maar de juiste serverinstantie aan te duiden en die op te starten.

[download_file]

Wanneer je over een geschikte renderer beschikt (zoals Windows Media Player, een media receiver, tv, …) dan pikt die normaliter meteen je server op en kun je de bijhorende inhoud gaan streamen.  In een logbestand kun je de opgezette connecties controleren.

Veel makkelijker of comfortabeler wordt het opzetten van een (tijdelijke) DLNA-server niet!

audiodlnadownloadsfilmmediaserversimpledlnastreamenvideo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN