Tips

Detecteer malware van Hacking Team op je pc

Indien je bezorgd bent dat je slachtoffer bent van één van de exploits van Hacking Team, kan je de gratis tool Milano downloaden.
[download_file]

Het is een race tegen de klok voor softwarefabrikanten nadat exploits van Hacking Team online werden gezet. Onder andere Adobe en Microsoft hebben al patches uitgebracht die de gaten moeten dichten welke aan het licht kwamen na de hack van Hacking Team. Ondertussen vragen velen onder ons zich echter af of hun computer toch niet geïnfecteerd is met malware van Hacking Team. Enkele van de tools van Hacking Team zijn namelijk zo moeilijk te verwijderen dat ze nog steeds op je PC staan zelfs nadat je je harde schijf hebt verwijderd.

Onderzoekers van Rook Security hebben besloten hier iets aan te doen door het ontwikkelen van de gratis tool Milano. Deze tool zoekt namelijk naar files van Hacking Team. Momenteel zoekt de tool naar 40 verschillende files. “Deze files zijn geanalyseerd door Rook Security en worden aanzien als de files met de grootste kans tot misbruik,” vertellen de onderzoekers. Nieuwe files zullen worden toegevoegd aan de tool, wanneer de 400 GB aan data van Hacking Team verder is onderzocht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business