Tips

Handige toolkit voor je pc

Some Small Tools is een verzameling van negen afzonderlijk op te starten tooltjes die elk een andere "computerprobleem" aanpakken.

 

[download_file]

Er bestaan heuse toolkits die je toelaten vanuit een centrale interface allerlei onderhoudstaken uit te voeren. Some Small Tools pakt het anders aan: hier krijg je ook een 9-tal handige tools, maar die moet je wel afzonderlijk opstarten. Het nadeel is duidelijk – geen integratie – maar het voordeel is wel dat je voor een specifiek probleem slechts één klein programma moet opstarten.

De naam ‘Some Small Tools’ dekt volledig de lading. Je downloadt in één keer negen afzonderlijke programma’s die elk een ander specifiek computerprobleem aanpakken. We sommen ze even voor je op.

Windows Topmost Control (portable) zorgt ervoor dat je het programmavenster van elke willekeurige applicatie bovenop alle andere geopende vensters plaatst, vergelijkbaar dus met de functie “always on top”, zoals je die bij sommige toepassingen vindt. Er is geen grafische interface: het bovenop plaatsen gaat eenvoudigweg via de sneltoetscombinatie Ctrl+Alt+spatiebalk.

Temp Cleaner (portable) speurt uitsluitend naar temp-bestanden en verwijdert die. Als je dat wenst, verschijnt het aantal verwijderde bestanden en mappen in het systeemvak van de Windows taakbalk.

Rexplorer.exe (portable) zorgt ervoor dat Windows Explorer herstart. Niets meer, niets minder, maar best handig als je na het installeren van updates of van een nieuw programma gevraagd wordt het systeem te herstarten. Immers, vaak volstaat hiervoor een herstart van Window Explorer. Het tooltje kan er tevens voor zorgen dat de functie gebruikersaccountbeheer tijdelijk wordt uitgeschakeld.

Al meegemaakt dat je printer niet meer reageert omdat de wachtrij  voor de afdrukken is geblokkeerd? Met FixPrint$ maak je die wachtrij leeg en herstart je de printspooler-service.

Rebuild Icon Cache ververst de icon cache van Windows. Nuttig wanneer Windows de programma-iconen niet langer correct weergeeft.

Kleiner dan Copy IP  en Update Time komen ze niet: met de eerste kopieer je je huidige LAN IP-adres naar het klembord en met de tweede tool zorg je dat je datum en tijd weer netjes actueel zijn (mocht dat om een of andere reden niet langer het geval zijn).

Shutdown (portable) maakt het afsluiten van het systeem iets makkelijker onder Windows 8. Een dubbelklik volstaat om de afsluitopties naar boven te halen, of je zorgt ervoor dat die beschikbaar komen in het contextmenu van de Verkenner.

Reduce memory ten slotte tracht je systeem (tijdelijk) van meer vrij RAM-geheugen te voorzien door het geheugenverbruik van applicaties te verminderen. Voor wat het waard is.

downloadsSome Small Toolstoolkittools

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals