Tips

Radio beluisteren en opnemen

Radio Ripper is een kleine, eenvoudige tool waarmee je internetradiostations niet alleen kunt beluisteren maar ook opnemen in mp3-formaat.
[download_file]

Er zijn massa’s internetradio’s die je gratis kunt beluisteren, maar je moet ze wel zien te vinden. Radio Ripper is een klein tooltje waarmee je radiostations niet alleen kunt beluisteren, maar ook opnemen.

De gemakkelijkste manier om Radio Ripper te bedienen is via de knop ‘Random Station’. Radio Ripper zoekt dan zelf een willekeurig radiostation in zijn database op, verbindt zich met de stream URL en laat je die meteen ook beluisteren.

Het volstaat de ‘Record’-knop in te drukken om de muziek in mp3-formaat op te nemen. Elke song komt standaard in een afzonderlijk – en met wat geluk goed getagd – mp3-bestand terecht. Via de ‘Options’-knop kun je echter een en ander bijspijkeren wat de opnames betreft. Je kunt er bijvoorbeeld voor opteren om alle muziek in één groot mp3-bestand te bewaren, en al dan niet ID3-tags mee op te nemen in het bestand. Het is eveneens mogelijk de opname automatisch te laten eindigen na x-aantal minuten, songs of opgeslagen MB.

Laat je je niet graag verrassen door toevallig gekozen muziek en wil je naar specifieke radiostations luisteren, dan moet je de juiste stream URL’s (zoals links naar m3U-bestanden) wel eerst even opvissen en die eigenhandig invullen in Radio Ripper. Het is echter wel mogelijk bepaalde radiostations in een favorietengroep op te nemen en die daar naar wens in te delen.

Radio Ripper maakt het erg eenvoudig om internetradio op te nemen in (afzonderlijke) mp3-bestanden, maar het blijft wel vervelend dat je zelf de URL’s van je favoriete stations moet invoeren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business