Tips

Anoniem chatten via je favoriete messenger-dienst

Tor Messenger laat je anoniem chatten via je favoriete messenger-dienst, en is vanaf nu in bètaversie beschikbaar.
[download_file]The Tor Project heeft een bètaversie beschikbaar gemaakt van zijn nieuwe Tor Messenger, waarmee je anoniem en “off the record” kan chatten.

Tor Messenger is gebaseerd op Instantbird, een messaging client die werd ontwikkeld door de community van Mozilla en ondersteuning biedt voor verschillende messenger-diensten, zoals IRC, Google Talk, Facebook Chat, Twitter en XMPP. Het verkeer wordt via Tor gestuurd, zodat je veilig kan communiceren met je contactpersonen op al deze diensten, zonder dat je locatie of identiteit kan worden afgeleid door een derde partij.

De messenger-dienst maakt daarnaast standaard gebruik van Off-the-Record (OTR) Messaging. Dat houdt allereerst in dat al je berichten worden versleuteld, zodat niemand anders ze kan lezen behalve de bedoelde ontvanger. Het is dankzij OTR eveneens onmogelijk voor een derde partij om zich als de bedoelde ontvanger voor te doen, of om je verstuurde berichten te manipuleren voordat ze je ontvanger bereiken.

Het doel van Tor is om een gebruiksvriendelijke en volkomen veiligie messaging client op de markt te zetten, iets wat momenteel volgens de makers nog ontbreekt. Tor Messenger is beschikbaar voor Windows, OS X en Linux. Wij bieden onder dit artikel de Windows-versie aan, voor andere versies kan je hier terecht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business