Tips

Vergelijking: 8 routers voor absolute topprestaties

Steeds meer toestellen vinden hun weg naar het internet. Daarom is het belangrijk dat je een goede basis hebt voor de toekomst. Wij deden een massatest van 14 routers in twee prijscategorieën. Vandaag de high-endmodellen.

Gisteren keken we naar 6 budgetrouters. Vandaag doen we hetzelfde voor de high-endmodellen. Elke fabrikant mocht één router insturen zonder absolute prijsgrens. Spierballen rollen over welke fabrikant nu de beste router in huis heeft, en aan welk prijskaartje.

Keuze van de Redactie

In deze categorie twijfelen we vooral tussen drie routers: AVM, Asus en TP-Link. TP-Link biedt met de Archer AC2600 uitstekende prestaties voor weinig geld in zijn categorie, maar gebruikers die in die prijsklasse iets willen aankopen, kunnen beter een beetje opleggen en voor een triband-router kiezen. Dan rest er de moeilijke keuze tussen AVM en Asus.

AVM moet met zijn FRITZ!Box 3490 niets van spitstechnologie hebben, en levert een oerdegelijke router af met het beste bereik uit de test. Asus laat daarentegen zijn spierballen rollen met de RT-AC3200 en propt de allernieuwste techniek in een goed geheel met uitstekende testresultaten. Qua snelheid doet geen enkele router beter, maar je betaalt daar ook flink meer voor.

Wie het allerbeste wilt op dit moment, kiest best de Asus RT-AC3200, maar gezien zijn scherpe prijs geniet de AVM FRITZ!Box 3490 onze voorkeur. Hij levert snelheden die haast altijd toereikend zijn, en vooral zijn uitstekende bereik is een belangrijke troef voor elke wifi-router. Daarom verdient hij de titel ‘Keuze van de Redactie’.

Testmethode

We testten de routers op vier verschillende locaties in huis:

  • Dichtbij: 2 meter naast de router
  • Gemiddeld: 8 meter met één muur ertussen
  • Ver: 10 meter vogelvlucht over één verdieping
  • Buiten: 15 meter van het raam dichtbij de router

Alle tests werden uitgevoerd op een MSI Prestige PE60 2QE met dual-band wifi ac-ondersteuning. De resultaten vind je in onderstaande tabel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business