Tips

Verander je pc in een wifi-hotspot

Met mHotspot transformeer je je laptop of computer in een handomdraai in een wifi-hotspot om met je andere toestellen verbinding met te maken.
[download_file]Dankzij mHotspot kan je in een handomdraai een wifi-hotspot opzetten op je laptop, smartphone of pc. Het programma laat toe om tot tien toestellen aan je LAN, Ethernet, wifi- of 4G-verbinding te hangen.

De software van mHotspot is gratis en zeer gebruiksvriendelijk, maar daar hangt wel een staartje aan vast. Gelukkig is die makkelijk te vermijden, op je computer alleszins. De installatiewizard van mHotspot vraagt je verschillende keren of je ook geen extra programma’s zoals AVG’s Tuneup erbij wil nemen of van Yahoo je standaard zoekmachine wil maken en stelt dat dan voor als de aanbevolen wijze om mHotspot te installeren. Niets van aantrekken, gewoon altijd voor de aangepaste optie kiezen en de programma’s afvinken of ‘I do not accept’ selecteren. Zo hoef je nadien geen rommel buiten te smijten. Bij de Androidversie moet je reclame dulden als je geen adblocker hebt.

Je hotspot prepareren is poepsimpel. Het eenvoudige programma vraagt je om je wifinetwerk een naam te geven en een wachtwoord toe te wijzen. mHotspot laat toe om tot maximaal 10 apparaten aan je wifi aan te sluiten. Optioneel kan je dat aantal gebruikers beperken. Het commando om je hotspot samen met je computer te laten opstarten is aan te vinken in het instellingenmenu.

Alles is gereed voor de aftrap van je hotspot. Het enige wat je nu nog moet doen is op ‘Start Hotspot’ klikken. Je wifisignaal wordt dan gelanceerd vanaf het apparaat waarop je mHotspot hebt staan en is normaal zichtbaar in de verbindingslijst van de toestellen die een draadloze internetverbinding kunnen leggen. Het programma geeft je onderaan een overzicht van de verstuurde en ontvangen data op je hotspot, naast het aantal verbonden systemen. Om je hotspot uit de lucht te halen, volstaat het om op ‘Stop Hotspot’ te klikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business