Tips

Hou je app-gebruik in de gaten

Benieuwd naar je eigen app-gebruik of dat van familie of medewerkers? Apps Tracker brengt het voor je in kaart.
[download_file]Misschien past het in je concept van self-tracking of quantified self, of wellicht wil je het computer- en appgebruik van je kinderen of medewerkers wat nauwkeuriger in kaart brengen: hoe dan ook Apps Tracker houdt nauwgezet bij welke apps je wanneer en hoelang gebruikt en zorgt netjes voor een historisch en statistisch.

Apps Tracker is de eenvoud zelve: het volstaat eigenlijk dat je de tool opstart, waarna de tool alle app-gebruik op de achtergrond vastlegt. Het vergt trouwens maar een vinkje om ervoor te zorgen dat Apps Tracker automatisch mee met Windows opstart.

Wanneer je het hoofscherm opent – dat je overigens met een wachtwoord kunt afschermen – krijg je in eerste instantie een overzicht van alle apps die de gebruiker heeft opgestart terwijl Apps Tracker actief was. Je verneemt het tijdstip van opstarten, de duur van de sessie, evenals de namen van de documenten waaraan de gebruiker werkte en hoelang. Je krijgt meteen ook het relatieve gebruikspercentage mee.

Handig is dat je bovendien een overzicht van je computergebruik per dag kunt opvragen. Je verneemt dan welke apps en documenten er die dag zoal werden opgestart of geopend en hoelang dat precies was. Een grafische visualisatie toont aan hoelang de gebruiker (in)actief was op de computer.

Er zijn echter nog meer mogelijkheden en opties. Wat dacht je bijvoorbeeld van automatische screenshots van de diverse actieve applicaties, waarbij je zelf het interval bepaalt. Om te vermijden dat je schijf met deze plaatjes volloopt kun je op elk moment wel een opschoner activeren waarbij je aangeeft vanaf welk tijdstip de screenshots mogen worden verwijderd. Ook bij de tracking-logs bestaat de mogelijkheid logs ouder dan x aantal dagen automatisch te laten weghalen.

Ook handig: je kunt bepaalde apps in categorieën onderbrengen, wat de overzichtelijkheid ten goede komt. Ten slotte is het nog mogelijk aan elke app dagelijkse of wekelijkse tijdslimeten te koppelen. Is de limiet overschreden dan kun je de applicatie niet langer opstarten. We geven nog even mee dat Apps Tracker de installatie van .NET Framework 4.5 vereist.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business