Tips

Stream audio van je pc naar een UPnP/DLNA-apparaat

Snel audio streamen tussen apparaten in je huis, zonder dat je daarvoor eerst een mediaserver moet opzetten? Dat kan met Stream What You Hear.

 

[download_file]Je botst op je pc geregeld wel op een leuk muziekstukje of je hebt zelf een of andere audio-opname gemaakt en die zou je eigenlijk graag wel naar een UPnP/DLNA-apparaat in je woning streamen. Daar kun je allerlei complexe mediaservers voor opzetten, maar het kan ook veel eenvoudiger: met Stream What You Hear.

De installatie is rechttoe, rechtaan en zodra je je firewall groen licht hebt gegeven kun je al meteen aan de slag. Zonder dat je het merkt is het programma al meteen actief. Stem bij wijze van test je browser bijvoorbeeld op een of andere YouTube-clip af en speel die op je lokale pc af. Over nu naar een willekeurig UPnP/DLNA-apparaat dat met je netwerk is verbonden – dat kan bijvoorbeeld ook Windows Media Player op een andere pc zijn: als het goed is, tref je hier Stream What You Hear netjes aan bij ‘Andere bibliotheken’ en kun je de audio van je pc, na een korte buffering, ook hier beluisteren.

Op de website van de makers verneem je welke apparaten zoal compatibel zijn met deze tool. Dat zijn er heel wat, maar er zijn er toch ook wel waarbij het om een of andere reden niet lukt: best vooraf even raadplegen dus.

Standaard stuurt SWYH de audiostream als MP3 (48000 Hz, 16 bit, Stereo, 192 Kpbs) door, maar je kunt ook voor het PCM/L16-formaat opteren of voor een hogere of lagere bitrate (van 32 tot 320).

Het programma biedt overigens nog twee leuke extra’s aan: HTTP live streaming (waarbij de audio van een ingevoerde URL wordt afgespeeld) en Record What You Hear. Met deze laatste tool wordt dan automatisch de audio van uw lokale pc opgenomen, waarna je die als MP3-bestand kunt opslaan.

audiodlnadownloadsontspanningStream What You Hearstreamingupnp

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals