Tips

Geavanceerde Windowsconsole

ConsoleZ is een handig nieuw jasje voor de opdrachtprompt van Windows of een andere populaire shell. De tool heeft bovendien enkele handige nieuwe functies aan boord.

[download_file]ConsoleZ is een gratis programmaatje dat je via GitHub kan downloaden. Het tooltje behoeft geen installatie, en zal je systeem dus niet vertragen. ConsoleZ werd ontworpen om met je favoriete shell samen te werken, maar is dus zelf geen shell. Op Windows werkt het programma standaard met de opdrachtprompt.

Na het downloaden hoef je slechts te klikken op ConsoleZ om de tool te activeren. Visueel verschilt het venster aanvankelijk nauwelijks van de klassieke opdrachtprompt, al merk je meteen aan de menuknoppen bovenaan dat er meer mogelijk is.

Via de instellingen kan je vooraleerst het uiterlijk een beetje aanpassen. Verwacht geen enorme visuele tweaks maar je kan wel eenvoudig aan de tekstkleur en het lettertype sleutelen. Aan de meer praktische kant van de zaak vind je bijvoorbeeld tabbladen. Je kan verschillende tabs naast elkaar openen en per tab meerdere opdrachtpromptvensters huisvesten. Verder kan je snippets gebruiken en is er een zoekfunctie om de output van je commando’s te doorsnuffelen. Voor de liefhebber was ‘cmd’ nog nooit zo krachtig en eenvoudig.

Je download het kleine zip-bestandje met ConsoleZ hieronder of via Github. De tool is ook compatibel met Linux, waar hij als Terminal-jasje dient.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business