Tips

Snel databasebestanden exporteren

Wie al eens een database moet exporteren en net dat tikkeltje meer wil, kan terecht bij Exportizer. Zelfs de gratis versie van die tool heeft al heel wat in z'n mars.

 

[download_file]Moet je geregeld een of ander databasebestand exporteren naar – bijvoorbeeld – HTML, voor upload naar je website, dan kun je wellicht gebruik maken van de ingebouwde exportmogelijkheid van je databasetool. Vaak levert zo’n exportfunctie echter weinig gepolijste HTML af en sta je nog voor manueel oppoetswerk. Probeer het dan even met database-exporteur van dienst, Exportizer.

Voor alle duidelijkheid: Exportizer is de gratis, afgeslankte versie van Exportizer Pro. Werk je met multi-table databases als xls(x), mdb, accdb, of odbc-gegevenbronnen dan kun je niets aanvangen met de gratis editie. Die beperkt zich namelijk tot eenvoudige database-tabellen als db(f), txt, csv en xml.

Exportizer werkt met databases via ADO- of DBE-interfaces en kan databases converteren naar db(f), txt, csv, xls, rtf, xml, html, pdf, slk, doc en SQL-script. Afhankelijk van het gekozen exportformaat kun je de uitvoer nog op allerlei manieren finetunen. Het is tevens mogelijk de velden uit het invoerbestand op de gewenste manier te mappen aan die in je uitvoerbestand.

De exportoperaties kun je vanuit de grafische interface aansturen maar het is ook mogelijk die te scripten, dankzij een uitgebreide reeks opdrachtregel-parameters: deze parameters kun je trouwens vanuit de grafische interface laten genereren. Je kunt tevens criteria ingeven op basis waarvan bepaalde ongewenste data worden uitgefilterd. De gegevensvelden laten zich ook naar het klembord kopiëren of kun je meteen afdrukken. Verder bevat Exportizer nog een aantal tools om data te bewerken en te bookmarken.

Exportizer is een uitstekende database-converter; alleen moet je je wel goed bewust zijn van de beperkingen die in de gratis versie zijn ingebouwd (met name naar de ondersteunde database-types toe).

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business