Tips

Pokémon Go rolt uit, hoe kan jij het al krijgen?

Het langverwachte debuut van Pokémon op Android wordt vrijgelaten. Officieel nog niet bij ons, al is er wel een manier om er toch al van te kunnen genieten.

[download_file]Pokémon Go is eindelijk op de wereld losgelaten. Vandaag heeft Niantic, de ontwikkelaar die The Pokémon Company koos om het spel uit te werken, uit het niets de hemelsluizen opengezet. Rest er nog maar één probleem: het is nog niet voor iedereen beschikbaar.

[related_article id=”183544″]Gelukkig is daar voor Androidgebruikers een eenvoudige oplossing voor. Zij kunnen de applicatie eenvoudig sideloaden op hun telefoon. Een aandachtige lezer stuurde ons daarvoor de link door (onderaan het artikel). Het makkelijkst doe je dat door dit artikel te bezoeken via je smartphone. Natuurlijk kan je het ook downloaden via je computer, waarna je je toestel verbindt met je pc. Kopieer het bestand naar je telefoon en dan zal je het daar kunnen installeren.

Het is echter mogelijk dat je toestel protesteert en zegt dat het niet veilig is om het bestand uit te voeren. Dat kan je omzeilen door in de instellingen naar “Vergrendelingsscherm & beveiliging” te gaan (de naam kan verschillen afhankelijk van je toestel) daar naar beneden te scrollen en de optie ‘Onbekende bronnen’ aan te vinken. Wil je op veilig spelen, dan vergrendel je deze optie weer nadat je Pokémon hebt geïnstalleerd.

De wearable die het spel pas echt speelbaar zal maken, laat helaas wel nog op zich wachten. Later deze maand zou die al in de VS beschikbaar worden, maar voor Europa is nog niets bekend. Veel plezier ermee.

Ben je niet overtuigd of je het spel überhaupt wel wilt, dan kan je hier onze review lezen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business