Tips

Breid Windows Verkenner uit met handige commando’s

Het contextmenu laat toe om snel acties te ondernemen met je bestanden in Windows Verkenner. ExtraBits voegt daar nog een hele reeks handige commando's aan toe.
[download_file]Het contextmenu is de beste vriend van de power user. Met een rechterklik krijg je toegang tot een menu met verschillende commando’s om snel acties uit te voeren en tijd te besparen. ExtraBits is een extensie voor de Windows Verkenner die enkele extra handigheden toevoegt aan het contextmenu.

Standaard krijg je in het contextmenu van Windows Verkenner onder meer opdrachten te zien zoals ‘Openen’, ‘Bewerken’, ‘Nieuw’, ‘Afdrukken’, ‘Snelkoppeling maken’, ‘Kopiëren’ en ‘Verwijderen’. ExtraBits voegt daar een aantal geavanceerdere opties aan toe, waaronder ‘Copy Filenames’, ‘Copy Filename with Options’, ‘Multi Rename’, ‘Extract Folder’ en ‘Delete Empty Folders’.

Via de optie ‘Configure ExtraBits’ kan je kiezen of de commando’s rechtstreeks in het contextmenu worden getoond of in een apart submenu. Hier kan je ook kiezen om commando’s die je niet gebruikt te verbergen, zodat ze geen onnodige ruimte innemen in het contextmenu.

ExtraBits is een licht tooltje dat het werken in Windows Verkenner nog net dat tikje efficiënter kan maken. De gratis versie is beperkt tot een selectie van 100 bestanden of mappen tegelijk, maar dat zou voor de meeste gebruikers moeten volstaan. We zien dan ook geen belangrijke beperkingen aan de gratis versie van deze download.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business